h

Succes SP-Hulpdienst: volledige compensatie uitgezette bewoonster

22 maart 2014

Succes SP-Hulpdienst: volledige compensatie uitgezette bewoonster

Afgelopen week werden de gerechtelijke procedures afgerond over de onterechte huisuitzetting van mevrouw Figg-Haar, door de gemeente in 2010. Ze heeft een andere woning, gaat de oude huur betalen en krijgt €15.000 onkostenvergoeding. Een mooi succes, ook voor de SP-Hulpdienst, die de gedupeerde bewoonster bijstond.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: “Het gemak waarmee destijds de gemeente beslissingen heeft genomen die men zelf niet terug kon draaien is terecht afgestraft. Bestrijding van woonfraude heeft natuurlijk onze zegen, maar wel met uiterste zorgvuldigheid. De corporaties hebben er bovendien zelf genoeg rechtsmiddelen voor. Daar hoeven ze geen een-tweetjes met de gemeente voor te maken, zoals toen is gebeurd. De ellende voor mevrouw Figg-Haar is nu in ieder geval gelukkig ten einde.”

De bewoonster kreeg vanaf het begin ondersteuning van de SP-hulpdienst, in de persoon van advocaat Bob Ruers. Uiteindelijk heeft het dus bijna vier jaar geduurd voordat alle fouten uit 2010 zijn rechtgezet. 

Lees hier het artikel uit het AD van 21 maart over deze zaak.

Reactie toevoegen

U bent hier