h

Zorgacties, verslag vanuit Transwijk

18 maart 2014

Zorgacties, verslag vanuit Transwijk

Vandaag was de SP aanwezig bij de demonstraties van zorgmedewerkers in Utrecht. In Tuindorp Oost en Bijnkershoek waren SP-ers aanwezig om de stakende actievoerders een hart onder de riem te steken.

SP Lijsttrekker Nicole van Gemert: Samen met de zorgmedewerkers maak ik me zorgen over de steeds hoger wordende werkdruk waardoor de kwaliteit van zorg onder druk staat. Bovendien is door de kille bezuinigingen van de PvdA en de VVD  niemand meer zeker van zijn baan: zorgorganisaties gaan vooruitlopend op de kabinetsplannen al reorganiseren of  sluiten.

Van Gemert riep de zorgmedewerkers van Bijnkershoek op vooral van het recht op staken gebruik te maken, ondanks bedreigingen van het management. Ze hoopt dat de acties zich steeds verder uit zullen breiden, net zoals dat succesvol door de thuiszorgmedewerkers is gebeurd eerder dit jaar.

De cao die nu voor de medewerkers is afgesloten biedt een magere loonsverhoging van 0,77%,  (minder dan de inflatie), waardoor zorgmedewerkers er in koopkracht op achteruit gaan. De verontwaardiging was bij de zorgmedewerkers groot dat de salarissen aan de top maar blijven stijgen.

De SP-ers in Tuindorp hoorden dezelfde zorgen van de stakers en beloofden op de volgende actiedag op 17 april weer te komen helpen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier