h

SP: Klachtenregen herindicaties huishoudelijke hulp onacceptabel

25 januari 2015

SP: Klachtenregen herindicaties huishoudelijke hulp onacceptabel

Eén bezwaarschrift op elke acht herindicaties voor hulp bij het huishouden. Dat is de weinig fraaie oogst die de Volkskrant optekende op 23 januari 2015. En dat met de vele waarborgen over zorgvuldigheid die zouden zijn ingebouwd in het proces van herbeoordelingen. Onacceptabel, vindt de SP.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: “Dat er een stevig aantal bezwaren zou komen verbaast ons niet, gezien de vele reacties die we als SP ontvingen op ons Meldpunt Zorg, maar je kunt niet met droge ogen beweren dat de uitvoering zorgvuldig gebeurt, met de aantallen die nu naar boven zijn gekomen.”

Maandag dient er een proefproces over de rechtmatigheid van de - vrijwel algemeen toegepaste - korting op de uren thuiszorg en de gevolgde werkwijze van de gemeente bij de herindicaties.

Schipper: “Juist vanwege de impact voor de zorgvragers is een zorgvuldige individuele beoordeling cruciaal en hebben we in november 2014 een motie ingediend, waarin het college wordt opgedragen dat maatwerk te verlenen, zoals de wet voorschrijft. Er is nu een hele batterij juristen ingevlogen om de bezwaarschriften af te handelen. Dat is niet het beeld dat wij voor ogen hadden en wat de wethouder voorspiegelde in december. Ze heeft echt wat uit te leggen. Ook zijn we heel benieuwd naar de uitkomst van het proefproces.”

De SP roept mensen op vragen en klachten te blijven melden. Ons meldpunt blijft open.

Reacties

Beste Tim .
Het is me toch gelukt om op een plek te komen waar ik een reactie kan geven.
op internet las ik het artikel over de zorg in Utrecht en de
ruim 600 bezwaarschriften die er bij jullie zijn binnen gekomen,of er daar een van mij bij was weet ik niet .
Wel ben ik op 29 okt. op de avond van de SP en ABVA KABO aan de Boerhavelaan geweest samen met mijn hulp , onze naam is daar op een lijst gekomen .
Zijn de namen van deze lijst ook bij de 600 gekomen?
ook ben ik bezig met een Advocaat van ZUM POLLE.
26 januari komen ze bij de rechter en zei denken dat de Gemeente daarop wacht met een reactie.
Weten jullie dit ook?
Vriendelijke Groet van
Annie Levering.

Reactie toevoegen

U bent hier