h

Nieuws, maart 2015

26 maart 2015

Thema-avond Zorg in Utrecht

Op woensdag 1 april organiseert de SP een thema- avond over de zorg in Utrecht. De avond zal in het teken staan van de problemen rondom de huishoudelijke hulp, de sluiting van de verzorgingstehuizen en de nieuwe taken die op het bordje van de gemeentes zijn gekomen.

Foto: SP.nl
SP-Tweede Kamerlid Nine Kooiman zal een toelichting geven op het landelijke beleid en de rol van de SP daarin. Ook zal de Utrechtse Raadsfractie uitleggen wat de problemen zijn in de zorg en op welke manier de SP daar in de gemeenteraad iets aan probeert te veranderen. Lees verder
19 maart 2015

Ze hangen!

Foto: Michael Schulpen / SP Utrecht

De Utrechtse plakploeg heeft op woensdagavond 15 maart de campagne op gepaste wijze afgerond, met - zeer gewaardeerde - hulp van onze wethouder! 

Lees verder
19 maart 2015

Na veel problemen nu goede hoop voor hulpmiddelen gebruikers

Foto: SP

In juli 2014 klopte Remco bij de SP aan met een hulpvraag. Remco is een levenslustige man, maar afhankelijk van een rolstoel. Juist deze afhankelijkheid maakt hem kwetsbaar. Zijn stoel, die voor hem gelijk staat aan benen, begon het beetje bij beetje te begeven. In plaats van dat daar een blijvende oplossing voor gevonden kon worden, werd er door leverancier Welzorg steeds gezocht naar een tijdelijke houtje touwtje oplossing. Remco probeerde in aanmerking te komen voor een vervangende rolstoel, maar kreeg steeds te horen dat zijn stoel hiervoor nog niet oud genoeg was.

Lees verder
17 maart 2015

SP: Water staat huurders tot aan de lippen

Steeds meer huurders van sociale huurwoningen trekken hun woonlasten niet meer. Gevolgen: kinderen niet meer naar sport of verjaardagen, toenemende druk op schuldhulpverlening, zorg mijden, sociaal isolement, verdergaande tweedeling. Die keiharde boodschap bracht de SP Afdeling Utrecht in haar rapport ‘Huur te Duur!’, dat vanmiddag in het Stadskantoor werd aangeboden aan wethouder Jansen van Wonen.

Wethouder Paulus Jansen neemt het rapport Huur te Duur! in ontvangst
Foto: Hans Verschoor / SP Utrecht

   Meer foto's en een kort verslag vind je HIER

Lees verder
13 maart 2015

Voorrang mensen met poen Ravellaan van de baan

Foto: Google maps

Na van vragen van de SP en een daarop volgend gesprek met wethouder Jansen van wonen heeft Socius de toewijzing van wooneenheden aan de Ravellaan 96 ingrijpend aangepast. Niet degenen met veel poen krijgen nu voorrang, maar mensen die de handen uit de mouwen willen steken bij de verbouwing. SP-fractievoorzitter Tim Schipper is verheugd over deze snelle wending.

Lees verder
11 maart 2015

SP: geen voorrang studentenkamer voor rijken

Socius (voorheen STW) gaat in het gemeentelijke pand Ravellaan 96 tien jaar lang jaar studenten huisvesten. Als je twee jaar huur vooruitbetaalt krijg je twee maanden huurkorting en garantie op een kamer. Hebben je ouders poen, dan zit je dus goed. Anders is het achter aansluiten. Asociaal, vindt de SP. Fractievoorzitter Tim Schipper heeft vragen gesteld aan de wethouder.

Lees verder

Pagina's

U bent hier