h

Pas op de plaats voor 't Goylaan

30 april 2015

Pas op de plaats voor 't Goylaan

Utrecht gaat geen onomkeerbare stappen nemen als het gaat om dure herinrichtingsprojecten zoals ‘t Goylaan, voordat de inspraak afgerond is en de gemeenteraad er een debat over heeft gevoerd. Dat is de toezegging die de SP van de wethouder Verkeer heeft gekregen tijdens het debat over luchtkwaliteit en verkeer.

De wethouder wil van ‘t Goylaan een zogenaamde ‘stadsboulevard’ maken. Dit betekent onder andere dat de busbaan moet verdwijnen en de weg wordt versmald. SP Raadslid Van Gemert: “Er wordt met geen woord gerept over de mogelijke chaos in Lunetten en Rivierenwijk. Ook is de inbreng van hulpdiensten en Q-buzz (nog) niet meegenomen. Zomaar instemmen zonder de verkeerskundige onderbouwing te bekijken, zoals de wethouder aanvankelijk voorstelde, is onacceptabel .”

De omwonenden van ‘t Goylaan hebben veel vragen over de onderbouwing van de plannen, zo bleek uit de vele reacties die de SP kreeg op haar uitnodiging aan de wijk om mee te praten. Samen met de VVD heeft de SP het college gevraagd om geen onomkeerbare besluiten te nemen, totdat de raad geïnformeerd is over de gevolgen van de doorstroming van het verkeer op ’t Goylaan en de omliggende wegen.

De selectie van belangrijke binnenstedelijke verbindingswegen, die onmisbaar zijn voor een goede verkeersafwikkeling, wordt bepaald in het nieuwe Gemeentelijke Verkeers- en Vervoerplan (met de titel “Slimme routes, slim regelen”). Dit plan wordt pas in juni aan de raad voorgelegd. Volgens de SP is dat het juiste moment om over de herinrichting van t Goylaan te praten. Op die manier kan ook de inbreng van bewoners serieus worden meegenomen.

Reactie toevoegen

U bent hier