h

Nieuws, april 2015

30 april 2015

Pas op de plaats voor 't Goylaan

Utrecht gaat geen onomkeerbare stappen nemen als het gaat om dure herinrichtingsprojecten zoals ‘t Goylaan, voordat de inspraak afgerond is en de gemeenteraad er een debat over heeft gevoerd. Dat is de toezegging die de SP van de wethouder Verkeer heeft gekregen tijdens het debat over luchtkwaliteit en verkeer.

Lees verder
30 april 2015

Inloopspreekuur Juridisch Loket moet open blijven

Vanaf maandag 11 mei wordt het inloopspreekuur van het Juridisch Loket afgeschaft. Bij het Juridisch Loket kunnen mensen zonder of met een laag inkomen terecht voor rechtshulp. Bij het gratis inloopspreekuur kunnen mensen op een laagdrempelige manier een eerste juridisch advies inwinnen. De SP Utrecht maakt zich zorgen over deze voorgenomen sluiting en stelt hierover vanmiddag mondelingen vragen aan het college.

Lees verder
30 april 2015

Utrecht voert bed-bad-broodregeling Rijk niet uit

Gisteren werd bekend dat de gemeente Utrecht niet van plan is zich te houden aan de sobere bed-bad-broodregeling van regeringscoalitie VVD en PvdA. Dit betekent dat dat de vreemdelingen in Utrecht kunnen blijven rekenen op noodopvang en begeleiding. Ook andere grote gemeenten zoals Rotterdam hebben te kennen gegeven niets te voelen voor het beëindigen van de huidige opvang.

Lees verder
28 april 2015

Vier met ons de Dag van de Arbeid

Foto: SP

Op 1 mei wordt de Dag van de Arbeid gevierd. De strijd van de arbeiders en wat zij hebben bereikt wordt op deze dag herdacht. De 1 mei-viering is tegenwoordig in Nederland wat minder bekend en daarom wordt deze dag dit jaar nieuw leven ingeblazen.

Lees verder
23 april 2015

SP-fracties G5 hekelen halfbakken asielcompromis

De SP-gemeenteraadsfracties in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben forse kritiek op het landelijke asielakkoord. Gisteren besloten de VVD en PvdA dat er in de vijf grote steden opvang blijft voor mensen die mee willen werken aan hun terugkeer. Het gaat echter om een tijdelijke oplossing voor slechts enkele weken. De vijf SP-fracties spreken daarom van een non-oplossing en roepen hun stadsbesturen op in actie te komen.

Lees verder
23 april 2015

Connexxion neemt leerlingenvervoer na zomer over

In september 2014 stelde de SP naar aanleiding van meerdere incidenten binnen het leerlingenvervoer in Utrecht schriftelijke vragen aan de wethouder. Tevens startte de SP samen met ouders een onderzoek, wat begin 2015 resulteerde in het rapport  ‘Leerlingenvervoer in beweging’ . Hierin zijn de klachten en verhalen van ouders gebundeld die de SP binnen heeft gekregen op haar meldpunt leerlingenvervoer. Inmiddels is bekend geworden dat de gemeente heeft besloten om het leerlingenvervoer niet langer bij taxibedrijf Klomp neer te leggen, maar de aanbesteding te gunnen aan Connexxion.

Lees verder

Pagina's

U bent hier