h

Hulpdienst

NIEUWE VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Altijd al echt een verschil willen maken in de levens van andere mensen? Of wil je graag praktijkervaring opdoen naast je studie? Of wil je naast je werk als hulpverlener jouw vaardigheden op andere manieren inzetten? De Hulpdienst van de SP in Utrecht zoekt nieuwe vrijwilligers.

De SP wil dat mensen niet buiten de boot vallen, maar geholpen worden. De Hulpdienst is daarnaast een manier om te weten wat er goed, maar ook minder goed gaat in Utrecht. De vragen die we krijgen zijn divers en spelen zich af op gebied van arbeidsrecht, uitkeringen, consumentenzaken, sociale wetgeving en woningmarkt. 

Wij helpen mensen hun weg te vinden in het woud aan regels en instanties. Dat doen we door direct contact te zoeken, het verhaal aan te horen en zo samen te kijken hoe we een helpende hand kunnen bieden. Soms is een concrete oplossing niet voorhanden maar is een luisterend oor voldoende. Je kunt hierbij jouw tijd zelf indelen.

Jij:

  • Hebt kennis op een van deze gebieden of je bent in staat om je deze kennis eigen te maken: arbeidsrecht, uitkeringen, huren, consumentenzaken en sociale wetgeving
  • Hebt goede communicatieve vaardigheden
  • Kan een goed luisterend oor bieden
  • Hebt twee a drie uur per week tijd
  • Hoeft geen lid te zijn van de SP, maar onderschrijft wel de uitgangspunten van de SP (menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit)

Wil je meer informatie hebben of lijkt het je wat om onze Hulpdienst te versterken? Mail dan naar hulpdienstutrecht@sp.nl of bel naar 06-33767483.

VOORBEELDEN VAN HULPVRAGEN


ONZE VRIJWILLIGERS:

Laurens Vos

"Als afgestudeerd bestuurskundige weet ik mijn weg te vinden bij publieke instellingen. Van mijn onderzoeken bij gemeenten en zorginstellingen weet ik hoe lastig het kan om als burger te achterhalen waar je aan toe bent, welke instelling waarover gaat, en welke mogelijkheden u heeft. Graag help ik u met meedenken waar u het beste terecht kan en welke mogelijkheden u heeft. Ook coördineer ik de hulpvragen die binnenkomen naar een van mijn collega’s Jennie en Ludka."


Jennie Kohsiek

"Ik werk voor de centrale ondernemingsraad en clientenraad van een grote zorg- en welzijnsorganisatie. Ik zet mijn kennis van uiteenlopende zaken zoals wet- en regelgeving, wonen, (jeugd)zorg en WMO graag in bij de SP Hulpdienst."


Ludka Lyskawa

 "In mijn betaalde werkperiode als verpleegkundige heeft hulpverlening een belangrijke rol gespeeld. Nu als gepensioneerde zet ik mijn ervaring graag in om mensen te blijven helpen bij de Hulpdienst. Zeker in een tijd waarin de ongelijkheid steeds verder groeit en veel mensen problemen krijgen. Daarnaast blijf ik ook leren van de mensen die ik ontmoet."


Tijn Coppens 

 

In mijn hoedanigheid als bachelorstudent Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht, bevind ik me in een luxepositie als het gaat om het doorgronden van juridische vraagstukken. De opgedane kennis gebruik ik graag om hulp te bieden, waar mogelijk, aan anderen die zich niet in deze positie bevinden. Ik filter het relevante juridische probleem uit de informatie die voorhanden is. Wanneer het daadwerkelijke probleem helder is, kan ik kijken waar eventueel mogelijkheden liggen om tot een oplossing te komen. 


Janna von Schmid

 

De reden dat ik vrijwilliger ben geworden bij de SP Hulpdienst is simpel: veel mensen lopen tegen problemen aan en hebben moeite om hun hulpvraag naar (de juiste) instanties te communiceren. Ik begeleid u graag bij het vertalen van uw problemen naar concrete hulpvragen en vervolgens bij het zoeken naar antwoorden. Mijn ervaring ligt met name bij mensen die om gezondheidsredenen (psychisch of lichamelijk) te maken hebben gekregen met een veelheid aan problemen. De SP-hulpdienst is te bereiken via hulpdienstutrecht@sp.nl  of het contactformulier op onze website. Ook kunt u bellen met 030-296 00 98. 

U bent hier