h

Wethouder: servicelijnen 14 en 15 voldoen niet

9 april 2013

Wethouder: servicelijnen 14 en 15 voldoen niet

De lokaties van de haltes, de toegankelijkheid voor mensen met een beperking, de aansluiting op de reguliere buslijnen. Daarmee zijn volgens wethouder Lintmeijer problemen op de servicelijnen 14 en 15, die sinds december 2012 de lijnen 1, 6 en 14 vervangen in Hoograven, Lunetten en Lombok. Dat bleek uit zijn beantwoording van de raadsvragen van SP-fractievoorzitter Tim Schipper.

Hiermee onderschrijft de wethouder de juistheid van de observaties van de SP en Wijkkrant Aanzet, zoals die de afgelopen weken naar buiten zijn gebracht. Veel verder dan een toezegging dat hij het met het Bestuur Regio Utrecht (BRU) gaat bespreken, wilde de wethouder niet gaan.

Tim Schipper:"Dit is natuurlijk het belachelijke van de situatie. De wethouder zit in het dagelijks bestuur van het BRU, burgemeester Wolfsen is voorzitter van het BRU. Ze moeten dus - met een andere pet op - met zichzelf in gesprek om een probleem op te lossen dat hier in de stad speelt. Maar goed, het probleem erkennen is stap 1. We blijven optimistisch."

Volgens de SP is de beste oplossing overigens het terugbrengen van de geschrapte reguliere lijnen 1, 6 en 14.

Schipper:"En dat vinden met ons honderden mensen. Ik ben ook nog steeds razend benieuwd wat die servicebusjes nu eigenlijk kosten en opleveren. Ik ben verre van overtuigd dat we hiermee wel een bezuiniging realiseren. Volgens ons moet er in ieder geval groter materieel worden ingezet om toegang te garanderen voor rolstoelen en kinderwagens."

Op aanvullende vragen zegde Lintmeijer toe bij het BRU aan te dringen op een overzicht hiervan.

U bent hier