h

Nieuws, november 2014

26 november 2014

Bewoners krijgen rust: Albert Heijn om tien uur dicht

Actievoeren werkt: omwonenden van de Albert Heijn aan het begin van de Amsterdamsestraatweg hebben rust nu deze winkel na januari weer om tien uur 's avonds dicht moet.

Lees verder
20 november 2014

Zoals afgesproken: Geen cent minder voor armoedebestrijding

Niemand in Utrecht is gebaat bij armoede onder de inwoners. Zojuist heeft de gemeenteraad vergaderd over de tegemoetkoming voor mensen met een chronische ziekte of handicap en de compensatieregeling voor het eigen risico. Deze gelden werden voorheen ongericht aan alle inkomensgroepen verstrekt, maar zullen voortaan naar de mensen gaan die het echt nodig hebben.

Lees verder
8 november 2014

SP motie over huishoudelijke hulp aangenomen

Deze maand hebben vele ouderen en gehandicapten in Utrecht een brief ontvangen waarin staat dat ze volgend jaar gekort zullen worden in het aantal uren dat ze huishoudelijke hulp krijgen. Daar waar mensen nu 4 en soms zelfs 8 uur per week hulp krijgen, blijft daar in bijna alle gevallen nog maar 1,5 uur van over. De SP maakt zich zorgen dat deze maatregel veel mensen in de problemen gaat brengen en dringt daarom aan op een gedegen onderzoek naar de effecten van het nieuwe beleid. Indien nodig, zal meer geld vrijgemaakt moeten worden om cliënten de hulp in de huishouding te geven die ze nodig hebben.

Lees verder
6 november 2014

Bieb op Neude: Alleen met realistisch plan

Vanmiddag werden bijna 14.000 handtekeningen aangeboden aan wethouder Kreijkamp voor het plan om de Centrale Bibliotheek in het voormalig postkantoor op de Neude te gaan vestigen. De SP vindt dit een mooi initiatief. SP-raadslid Vincent Wijlhuizen:“’Bieb op de Neude’ heeft in korte tijd een indrukwekkend aantal handtekeningen opgehaald. We hopen dan ook dat de bibliotheek, in samenspraak met de gemeente, snel met een realistisch plan komt."

Lees verder
3 november 2014

Opening meldpunt leerlingenvervoer

Bezorgde ouders hebben, samen met de SP, het meldpunt leerlingenvervoer geopend. De laatste weken zijn er veel klachten binnengekomen over Klomp groepsvervoer. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat de eerste twee schooldagen van dit jaar 48 kinderen niet of te laat op om ze naar het speciaal onderwijs te brengen. De SP krijgt signalen dat dit niet alleen een ‘opstartprobleem’ is, zoals het door de woordvoerder van Klomp werd genoemd, maar vaker voorkomt.

Lees verder

U bent hier