h

SP Café over klassenstrijd

Foto: SP Utrecht

Graag nodigen we je uit voor de volgende editie van het maandelijkse SP-Café! 'De klassenstrijd' is het thema van de avond. Het lijkt misschien wel een beetje een abstract onderwerp, maar we kunnen je verzekeren: dat is het zeker niet! Dagelijks zien we de gevolgen van onze oneerlijke economie. We zien hoe overal in het land mensen in actie moeten komen voor een hoger loon of betere arbeidsvoorwaarden. Of kijk naar de oneerlijke strijd van de ouders die onterecht beschuldigd zijn van fraude met kinderopvangtoeslag: jarenlang werden ze gedwongen om vele duizenden euro's terug te betalen, maar als Shell aanklopt bij de Belastingdienst voor een mooie deal dan staat de deur wijd open. Reden genoeg dus om het wat langer met elkaar over de klassenstrijd te spreken!

Te gast is Matthijs van Otterdijk. Hij gaat graag met ons in discussie over de klassenstrijd vroeger en nu, het kapitalisme en over hoe verandering tot stand komt.

SP-Fractievoorzitter Tim Schipper vertelt meer over het hier en nu. Hoe ziet de klassenstrijd eruit in Utrecht? Spreekt de gemeenteraad over dit onderwerp? Kom ook en praat mee!

Inloop vanaf 19:00 uur. Voor vragen kun je mail naar utrecht@sp.nl of bellen naar 030-2960098.

Datum en tijd: 
vrijdag, 28 februari, 2020 - 19:30 tot 21:00
Waar: 
Wijde Begijnestraat 122, 3512 AX, Utrecht

U bent hier