h

Nieuws van de afdeling

23 september 2017

"Tijdelijke huurders weer gebruikt als pinautomaat"

Uit huis-aan-huisonderzoek van de SP blijkt dat de tijdelijke huurders in het complex aan de Thomas a Kempisweg flink meer betalen dan de laatste reguliere huurders, die daar al jaren geleden vertrokken wegens de voorgenomen sloop. Dat is tegen de afspraak die daarover met de corporaties is gemaakt. De Utrechtse SP-fractie heeft dan ook vragen ingediend bij het stadsbestuur. “Tijdelijke huurders worden gebruikt als pinautomaat”, zegt SP-fractievoorzitter Tim Schipper.

Lees verder
15 september 2017

Van Gemert: Nu knopen doorhakken, sluit de tippelzone

Vanmiddag maakte het stadsbestuur van Utrecht bekend de zoektocht naar een nieuwe locatie voor de tippelzone te staken. De SP heeft zich altijd verzet tegen een nieuwe tippelzone in Utrecht en vindt het een verstandig besluit. Wel moet er nu doorgepakt worden: de mannen en vrouwen van de Europalaan kunnen niet op hun oude plek blijven tippelen.

Lees verder
13 september 2017

Sluit de tippelzone in plaats van hem te verplaatsen

De huidige tippelzone aan de Europalaan in Utrecht moet binnen een paar jaar wijken voor woningbouw en moet daarom verhuizen. De gemeente heeft uitgezocht op welke plekken het werk voortgezet kan worden en is uit gekomen op twee locaties: de Elektronweg bij Lage Weide en de Boteyken bij Strijviertel. Dit heeft geleid tot veel commotie en woedende omwonenden: er wordt gevreesd voor planschade en openbare orde. De werkelijke verliezers bij de keuze van één van de twee locaties zijn echter de kwetsbare vrouwen en mannen die werken op de tippelzone.

Lees verder
14 augustus 2017

26 Augustus: jaarlijkse BBQ van de SP in Utrecht!

Foto: SP

Op zaterdag 26 augustus organiseert de SP de jaarlijkse BBQ voor alle SP-leden en SP-geïnteresseerden in Utrecht. Vanaf 16:00 uur ben je welkom om langs te komen en wat mee te eten en te drinken. Een gezellige manier om elkaar te leren kennen!

Lees verder
12 augustus 2017

SP eist garanties van gemeente voor zorg in Utrecht

Foto: Sander van Oorspronk

‘De gemeente Utrecht moet ervoor zorgen dat ouderen en zieken zich geen zorgen hoeven te maken over de zorg die zij krijgen’, dat vindt SP-raadslid Nicole van Gemert. Zij doet die uitspraak naar aanleiding van het nieuws dat een van de grootste zorgorganisaties in Utrecht, Careyn, om dreigt te vallen. ‘Een week geleden zagen we al dat de zorgorganisatie Leven & zorg failliet ging. Ouderen en zieken hebben dagen zonder zorg gezeten. Ook Careyn die dreigt nu failliet te gaan.’ Van Gemert wil dat de gemeente snel de zorg van iedereen in Utrecht kan garanderen.

Lees verder
18 juli 2017

'Gebruik opbrengst verkoop monumentale panden voor sociale huur in en rond de binnenstad'

Foto: Google Streetview

De opbrengst van de verkoop van de monumentale panden van Stadsherstel Midden-Nederland moet ten goede komen aan sociale huur in en rond de Binnenstad en het Utrechts erfgoed moet goed beschermd blijven, dat vindt SP-fractievoorzitter Tim Schipper.

Lees verder

Pagina's

U bent hier