h

Nieuws van de afdeling

25 mei 2017

Provincie doet voorstel voor nieuwe dienstregeling: Hoograven genegeerd

Foto: Onbekend

Deze week werden de plannen van de Provincie voor de nieuwe dienstregeling bekend gemaakt. In dit eerste voorstel staat geen vervanging voor de oude route van buslijn 6. Bewoners en de SP hebben hier de afgelopen maanden actie voor gevoerd. SP-raadslid Michel Eggermont: ‘De provincie negeert tot nu toe de bewoners van Hoograven. 3 Juli wordt er definitief besloten over de buslijn dus er kan nog van alles veranderen. Vanaf nu tot dan gaan we samen met bewoners aan de slag om VVD-bestuurder Jaqcueline Verbeek en de rest van de politieke partijen in de provincie te overtuigen van een goede busverbinding!’

Lees verder
19 mei 2017

SP steekt ambulancemedewerkers een hart onder de riem

Foto: Hans Verschoor

De SP heeft vandaag de ambulancemedewerkers in Utrecht een hart onder de riem gestoken, want de toekomst van de ambulancezorg staat op het spel. SP-Kamerlid Lilian Marijnissen: 'Minister Schippers wil de deur op een kier zetten om van de ambulancezorg een markt te maken. Hierdoor kunnen straks ook buitenlandse partijen in Nederland de ambulancezorg gaan uitvoeren en wordt de functie van ambulanceverpleegkundige uitgehold. Dit mag niet gebeuren!'

Lees verder
18 mei 2017

Huurverlaging voor 3000 Utrechtse huishoudens!

Foto: SP

Soms duurt het even, maar dan heb je ook echt wat. Per 1 september 2017 gaat de pilot huurmatiging van start, die SP-wethouder Paulus Jansen overeen is gekomen met de Utrechtse corporaties. Huishoudens met een U-Pas die in een te dure huurwoning wonen hebben dan recht op een huurverlaging tot de zogeheten 'Aftoppingsgrens'. Gemiddeld gaan deze huishoudens er dan € 60 per maand op vooruit.

Lees verder
15 mei 2017

Voorjaarsnota: noodzakelijke keuzes, geen lijken in de kast

Stevige uitgaven voor het herstel van de wal- en kluismuren, het opvangen van de Rijksbezuinigingen op de Bijstands- en andere uitkeringen, het onderhoud van de Domtoren en het bestrijden van de Essentaksterfte halen de het overgrote deel van de lucht weg uit de Utrechtse begroting, zo blijkt uit de Voorjaarsnota 2017. Onvermijdelijke uitgaven, vindt de SP. “Nu de knelpunten oplossen, geen lijken in de kast achterlaten”, aldus SP-fractievoorzitter Tim Schipper.

Lees verder
10 mei 2017

Geen borden maar bussen!

Op maandag 8 mei bood een delegatie van bewoners uit Hoograven de 635 steunbetuigingen voor de terugkomst van lijn 6 aan bij Provinciale Staten, samen met de alternatieve dienstregeling die de SP daarvoor heeft uitgewerkt. Het Provinciebestuur wil er zelf nog niet aan, maar laat het aan de Statenleden over om geld te regelen vanaf 2018. Daarover wordt begin juli besloten.

Lees verder
29 april 2017

Working Class Heroes: Michel Eggermont

Foto: Hans Verschoor

Flexcontracten zijn een probleem en verandering is hard nodig. Dat merkte Michel Eggermont al in de jaren 90, destijds organiseerde hij vanuit de vakbond  werknemers aan de loketten op het Centraal Station. Toen Michel bij het spoor begon – in 1996 - was ongeveer de helft van alle lokettisten uitzendkracht. Zij kregen minder loon dan vaste krachten en hadden geen recht op voorzieningen voor vast personeel. Maar ook de onzekere werkuren vielen zwaar “Het gaat om vastigheid; dat je voor jezelf kan plannen wat je wil doen, dat kun je gewoon niet als uitzendkracht.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier