h

Nieuws uit 2021

24 december 2021

SP-Motie ‘Blijvende betaalbaarheid Werkspoorkwartier’ aangenomen

Foto: Actualisatie Ontwikkelingsvisie Werkspoorkwartier / Gemeente Utrecht

Het Werkspoorkwartier is een industrieel gebied in ontwikkeling, waar veel kunstenaars en creatieve ondernemers hun werkplekken hebben. De betaalbaarheid van dit gebied komt met de groei van de stad en stijgende grondprijzen steeds meer in het geding. De SP heeft het college gisteren via een motie opgeroepen de betaalbaarheid van dit gebied voor alle Utrechters te borgen. 

Lees verder
20 december 2021

Vragen SP over torenhoge verwachtingen metro en prognoses reizigersgroei

De Utrechtse SP-fractie heeft grote vraagtekens bij de enorm kostbare plannen om in en om de stad te gaan werken met metro en of lightrail om de groei van de stad op te vangen. De fractie wordt daarin gesterkt door Wolfgang Spier, voormalig raadslid van Leefbaar Utrecht en deskundige op het gebied van openbaar vervoer. Hij had een groot aantal vragen uitgewerkt, waarvan de SP vindt dat die door het stads- en provinciebestuur moeten worden beantwoord.

Lees verder
14 december 2021

Onderhoud monumentaal hekwerk eindelijk van start

Foto: Bewonerscommissie Antoniushof Utrecht / Bewonerscommissie Antoniushof Utrecht

In juni 2020 stelde de SP mondelinge vragen aan wethouder Diepeveen over de erbarmelijke staat van het hekwerk aan het monumentale complex Antoniushof. Vorige week bereikte ons het goede nieuws via de bewonerscommissie: het onderhoud is eindelijk van start!

Lees verder
29 november 2021

Bo-Ex zet levens op het spel aan de Hanoidreef

Foto: Foto: Google Streetview

Het is al langer niet pluis aan de Hanoidreef in Overvecht. De staat van de schimmelwoningen in de flats zorgen al jaren voor gezondheidsklachten bij bewoners. Als klap op de vuurpijl blijkt uit een recente inspectie van de Gemeente dat de flat niet voldoet aan de regels omtrent brandveiligheid. Fractievoorzitter Tim Schipper stelt schriftelijke vragen aan de wethouder over deze schandalige situatie.

Lees verder
27 november 2021

GroenLinks en D66 zetten sloop Croeselaan door

Foto: Tim Schipper

Vier dagen na het Woonprotest stemden deelnemers GroenLinks, D66 en Student & Starter in met de sloop van 31 sociale huurwoningen aan de Croeselaan, voor de aanleg van een parkje. Een laatste poging om de sloop tegen te houden door onder andere SP en PvdA mocht niet baten. Dit alles terwijl al lang was aangetoond dat de nieuw te bouwen woningen er ook hadden kunnen komen mét behoud van de beeldbepalende huizen. SP-fractievoorzitter Tim Schipper reageert woedend.

Lees verder
18 november 2021

Kom naar het Woonprotest Utrecht!

Betaalbare woningen zijn onvindbaar in Utrecht en in de rest van Nederland. Een koopwoning is onbetaalbaar voor mensen met een laag of middeninkomen, en als je al recht hebt op een sociale huurwoning sta je 11 jaar op de wachtlijst. Onze stad is niet alleen voor de rijken. We moeten nu massaal van ons laten horen om te zorgen dat er actie wordt ondernomen om de wooncrisis op te lossen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier