h

Nieuws uit 2010

16 december 2010

Laatste Meldpunt Zorg dit jaar in Ondiep

Op zaterdag 27 november stond het mobiele Meldpunt Zorg tijdens de toer door de Utrechtse wijken op de Plantage in Ondiep. Het was een koude dag, maar desondanks waren er weer veel mensen met wie men een praatje kon maken over ervaringen in en met de zorg.

Lees verder
14 december 2010

Mosquito's eindelijk uit?

Ruim 12 maanden geleden stelde de SP de vraag of de gemeente wilde optreden tegen een, door een particulier opgehangen mosquito in Kanaleneiland. Een piepkast waar alle jongeren onder de 25 jaar last van hebben.

Lees verder
14 december 2010

Meer agenten voor minder geld

De fractie van de SP heeft in de commissie Mens en Samenleving het voorstel gedaan om de straatcoaches op te heffen. "Een straatcoach kost  60.000,- per jaar", aldus SP-raadslid Michel Eggermont. "Voor  52.000 per jaar kan je een agent inhuren die meer mag doen en beter opgeleid is. De rest van het geld kan gebruikt worden voor jongerenwerkers.

Lees verder
13 december 2010

Noodbrug Vaartse Rijn open

Er was geen geld, er was geen plek voor een tijdelijke brug over de Vaartse Rijn tijdens de werkzaamheden aan de Oranjebrug.

Lees verder
9 december 2010

Nieuw Rotsoord wint vrijwilligersprijs

Op dinsdag 8 december ontving de Stichting Nieuw Rotsoord de Vrijwilligersprijs 2010. Een terechte beloning voor jaren van niet aflatende inzet van een stel hele betrokken mensen.

Rotsoord Nieuw Rotsoord Lees verder
8 december 2010

Tweede Kamer steunt SP-voorstel Wethoudersnorm

De lokale SP-initiatieven voor het invoeren van een 'wethoudersnorm' krijgen nu ook Haagse steun. De Tweede Kamer heeft ingestemd met een voorstel van SP-Kamerlid Ronald van Raak om de topsalarissen bij lokale overheden in te perken. In het aangenomen voorstel wordt het kabinet verzocht om in contact te treden met gemeenten over de invoering van een 'wethoudersnorm.'

Lees verder

Pagina's

U bent hier