h

Nieuws uit 2009

31 december 2009

Pak echte problemen sociale woningbouw Kanaleneiland aan

Vandaag verscheen er op De Nieuwe Utrechter dat het CDA vragen gaat stellen over ?niet Nederlandse teksten? op portieken aan de Trumanlaan in kanaleneiland. Dit zou volgens het CDA stigmatiserend zijn voor Vogelaarwijken. Volgens de SP wordt het tijd dat het CDA zich druk gaat maken om de echte problemen van sociale huurwoningen, namelijk het achterstallig onderhoud.

Lees verder
28 december 2009

Busvervoer Utrecht moet betaalbaar blijven

De SP heeft met eigen onderzoek aangetoond dat met de invoering van de OV-chipkaart in Utrecht de gemiddelde prijs met 19 procent stijgt. Om dit onder de aandacht van busreizigers te brengen en de druk op de gemeente te houden heeft de SP flyers uitgedeeld op het busstation in Utrecht.

chipkaart-gvu-1 Lees verder
28 december 2009

Verkiezingsprogramma SP Utrecht

Op de Algemene ledenvergadering van 9 december is het verkiezingsprogramma van de SP Utrecht door de leden vastgesteld. De leden hadden op de avond nog vele verbeteringen om het programma nog socialer en beter te maken. Alle wijzigingen zijn verwerkt en het resultaat is hier te vinden. De SP is klaar voor de verkiezingen van 3 maart.

Lees verder
21 december 2009

Huur op Maat is huurbelasting middeninkomens

In het AD betreurt verslaggever Rene Cazander het dat de proef met Huur op Maat niet doorgaat in Utrecht. Het zou een belangrijk middel zijn tegen de scheefgroei op de woningmarkt om mensen van wie het inkomen stijgt, meer huur te laten betalen voor dezelfde woning. Hiermee kunnen de huren voor lage inkomens wat omlaag. Schijnsolidariteit en onwerkbaar, vindt de SP. Fractievoorzitter Tim Schipper reageerde naar het AD.

Lees verder
18 december 2009

Steun van SP aan brandweer succesvol

De rechtspositie van de brandweer blijft gegarandeerd wanneer de Utrechtse brandweer overgaat in een regionale organisatie. Dit gebeurt pas nadat alle betrokken partijen, dus ook de vakbonden, akkoord zijn met het sociaal plan en nadat iedereen geplaatst is in de nieuwe organisatie. Dit succes is grotendeels te danken aan de goede samenwerking tussen personeel van de brandweer en de SP

brandweer
(foto: Allerd Willemse)

Lees verder
18 december 2009

Jacht op huisjesmelkers heropend

ROOD Utrecht, jong in de SP, en USF Studentenbelangen waren gistermiddag samen op de Uithof aanwezig om de jacht op huisjesmelkers officieel te heropenen. Veel studenten grepen deze kans aan om hun huisbaas te nomineren voor de titel Huisjesmelker van het jaar. Naast meldingen over hoge huurprijzen en achterstallig onderhoud lijken de huisbazen steeds geweldadiger te worden.

hmv Lees verder

Pagina's

U bent hier