h

Nieuws uit 2018

19 december 2018

Gemeente en NS laten mensen met een beperking in de kou staan

Foto: -

Het openbaar vervoer hoort toegankelijk te zijn voor iedereen. Maar sinds kort kunnen niet meer alle mensen met een fysieke beperking die via station Leidsche Rijn moeten reizen daar op rekenen. Sinds de invoering van de nieuwe spoordienstregeling op 8 december rijden er veel minder gelijkvloerse sprinters langs het station. Het gevolg is dat mensen die niet zelfstandig in de trein kunnen stappen maar op een koud station moeten wachten tot er een keer een trein langskomt waar zij wel zelf in kunnen stappen. Volgens SP-fractievoorzitter Tim Schipper is dit de menselijke waardigheid voorbij: 'GL-wethouder Van Hooijdonk en de NS hebben er de mond vol van dat zij voor toegankelijk openbaar vervoer staan, maar nu staan veel Utrechters letterlijk en figuurlijk in de kou. De NS moet op het station personeel in gaan zetten om iedereen te helpen die niet zelf in de trein kan stappen.'

Lees verder
6 december 2018

Stadsbestuur moet onderzoeken hoeveel armoede oplossen kost

Foto: SP

Niet meer kunnen fietsen, maar ook niet genoeg geld hebben om de bus naar de stad te nemen. Geen geld om een laptop te kopen voor je kind, terwijl school dat wel verwacht. Naar de voedselbank moeten omdat er aan het eind van de maand gewoon geen geld meer is. Voor nog veel te veel Utrechters zijn dit herkenbare situaties. De SP roept samen met de PvdA daarom de coalitie op te onderzoeken hoeveel het zou kosten om armoede uit te bannen in Utrecht.

Lees verder
5 december 2018

Schipper: Kan Van Hooijdonk blijven na Uithofdebacle?

Tientallen miljoenen euro's extra gaat de nieuwe tramlijn naar de Uithof kosten. Een rapport van de rekenkamer legt een deel van de schuld van deze megarekening bij de slechte samenwerking tussen de gemeente Utrecht en de provincie Utrecht. SP-fractievoorzitter Tim Schipper gaat GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk daarom het vuur stevig aan de schenen leggen over haar rol in het debacle rond de Uithoflijn. Schipper: ‘Het rapport over de Uithoflijn bevestigt keihard de gebrekkige samenwerking tussen de gemeente Utrecht en de Provincie en het niet opvolgen van adviezen die al in 2015 waren gegeven om dat megaproject in de klauwen te houden. De wethouder was al die tijd deel van het probleem.’

Lees verder
26 november 2018

Kom naar de pensioenbijeenkomst op 1 december!

Foto: Gianni Zanato / Unsplash / Gianni Zanato / Unsplash

Het kabinet heeft het pensioenakkoord geblokkeerd. En dat is schandalig. SP-Kamerlid Bart van Kent nodigt u daarom uit voor een bijeenkomst over onze pensioenen. Hoe denkt u dat het nu verder moet met onze pensioenen? Wat vindt u van de plannen van het kabinet? Hoe zorgen we voor een fatsoenlijke oude dag voor iedereen? Die vragen gaan we met elkaar beantwoorden op 1 december tussen 14:00 en 16:00 uur in de Utrechter.

Lees verder
7 november 2018

Pak racebanen in Overvecht en Kanaleneiland aan

Foto: Eduard van Scheltinga

Auto’s die met gierende banden de hoek om komen. Ouders die hun kinderen niet naar de speelplaats durven te laten gaan. Ouderen die de straat niet over durven. Op een aantal plekken in Overvecht en Kanaleneiland is dit dagelijkse kost. De SP wil dat deze racebanen zo worden ingericht dat dit niet meer kan, maar daar trekt wethouder Van Hooijdonk te weinig geld voor uit. Dat terwijl er wel miljoenen worden uitgegeven om de Kardinaal de Jongweg te versmallen.

Lees verder
5 november 2018

Massaal 'nee' tegen verbreding A27

De verbreding van de A27 bij Amelisweerd was, is en blijft een onzinnig plan. Dat dit sterk leeft onder de Utrechters bleek op 4 november tijdens de 'Dag weg dag'. De opkomst was massaal.

Lees verder

Pagina's

U bent hier