h

Gemeente en NS laten mensen met een beperking in de kou staan

19 december 2018

Gemeente en NS laten mensen met een beperking in de kou staan

Foto: -

Het openbaar vervoer hoort toegankelijk te zijn voor iedereen. Maar sinds kort kunnen niet meer alle mensen met een fysieke beperking die via station Leidsche Rijn moeten reizen daar op rekenen. Sinds de invoering van de nieuwe spoordienstregeling op 8 december rijden er veel minder gelijkvloerse sprinters langs het station. Het gevolg is dat mensen die niet zelfstandig in de trein kunnen stappen maar op een koud station moeten wachten tot er een keer een trein langskomt waar zij wel zelf in kunnen stappen. Volgens SP-fractievoorzitter Tim Schipper is dit de menselijke waardigheid voorbij: 'GL-wethouder Van Hooijdonk en de NS hebben er de mond vol van dat zij voor toegankelijk openbaar vervoer staan, maar nu staan veel Utrechters letterlijk en figuurlijk in de kou. De NS moet op het station personeel in gaan zetten om iedereen te helpen die niet zelf in de trein kan stappen.'

De NS zegt dat het nog even gaat duren voordat er weer gelijkvloerse sprinters gaan rijden op het traject en weigert tot nu toe om een oplossing te bieden. De SP wil dat de wethouder bij de NS gaat aandringen op een oplossing voor het probleem en gaat vragen stellen in de gemeenteraad. Schipper: 'Te beginnen met een noodoplossing, zoals assistentie van NS-personeel op het station Leidsche Rijn. De wethouder moet daarnaast met de NS een oplossing voor de langere termijn vinden totdat de NS sprinters in kan zetten op het traject langs Leidsche Rijn die voor iedereen toegankelijk zijn.'

Reactie toevoegen

U bent hier