h

Blog alle

14 januari 2024

Bij het afscheid van de Wijde Begijnestraat

Vijverhofstraat 65. Dat was het eerste SP-pand waarmee ik van doen kreeg. Het was 1975, ik was een jaar lid, en de partij groeide uit zijn jasje op de Rotterdamse Zaagmolendrift.

Lees verder
24 november 2023

Zijn PVV-stemmers racistisch?

Donderdag was ik aanwezig bij de manifestatie "Utrecht houdt elkaar vast" om een vuist te maken tegen racisme. We kunnen niet accepteren dat extreem rechts nu het gevoel heeft dat ze kunnen zeggen wat ze willen. Ik heb gisteren  van verschillende mensen gehoord dat ze openlijk racistisch zijn bejegend. Maar zijn de mensen die op de PVV hebben gestemd racistisch? Ik geloof het niet. Mijn overtuiging is dat een groot deel uit onvrede op de PVV heeft gestemd.

Lees verder
4 januari 2023

De winst van eerlijk delen

In een goed leesbare en toegankelijke stijl gaat Lilian Marijnissen in dit nieuwe boek de strijd aan tegen het neoliberalisme, met een pleidooi voor wat ze noemt ‘radicale democratisering’. Van SP-kopstukken zijn er de afgelopen jaren verschillende boeken verschenen, zoals recent “Stel een daad : een kleine geschiedenis van de SP 1972 -1999” door Ronald van Raak, of “Van wie wordt ons geld?” door Mahir Alkaya, en natuurlijk “De onmisbaren : een ode aan mijn sociale klasse” door Ron Meyer.
Lees verder
15 mei 2020

Moeten we projectontwikkelaars dankbaar zijn?

Foto: CU2030

We moeten maar 'dankbaar' zijn dat projectontwikkelaars nog willen investeren in woningbouw in onze stad. Daar kwam eigenlijk het antwoord van wethouder Eerenberg op neer op vragen van onder andere de SP over te weinig sociale huur in het stationsgebied.

Lees verder

U bent hier