h

Zijn PVV-stemmers racistisch?

24 november 2023

Zijn PVV-stemmers racistisch?

Donderdag was ik aanwezig bij de manifestatie "Utrecht houdt elkaar vast" om een vuist te maken tegen racisme. We kunnen niet accepteren dat extreem rechts nu het gevoel heeft dat ze kunnen zeggen wat ze willen. Ik heb gisteren  van verschillende mensen gehoord dat ze openlijk racistisch zijn bejegend. Maar zijn de mensen die op de PVV hebben gestemd racistisch? Ik geloof het niet. Mijn overtuiging is dat een groot deel uit onvrede op de PVV heeft gestemd.

Deze ontevredenheid bestaat al jaren en heeft betrekking op allerlei zaken en over de oorzaak daarvan kun je van mening verschillen. Een van die zaken heeft te maken met de problemen rond vluchtelingen, asielzoekers en arbeidsmigranten. Dat is een complex probleem dat om een heldere uitleg en een duidelijke positiebepaling vraagt. Die is blijkbaar niet altijd duidelijk en daar moeten we van leren. Dat geldt ook voor andere 'linkse' partijen en de les is dan ook dat we weer gaan werken aan de opbouw van een links Nederland. Dan moeten de kiezers die op de PVV hebben gestemd niet in het hokje van de racisten geplaatst worden. We moeten juist verbinding zoeken en echt luisteren naar wat hen bezighoudt en daarmee aan de slag te gaan. Want luisteren alleen is niet genoeg.
Jaswinder Singh, voorzitter SP afd. Utrecht

Reacties

Vergeet niet dat de PVV op sociaal gebied steeds heeft meegestemd met de SP. B.v. met de poging een Nationaal zorgfonds op te richten en recent tegen het casino pensioen. Vraag maar aan Bart van Kent.
Ik denk dat de liberale partijen dit ook een reden vinden om Wilders buiten de macht te houden.
Ik wil niet meedoen, iemand die onze ideeën steunt te helpen afbreken.
Wij zijn een kleine partij en hebben alle steun nodig die wij krijgen kunnen
Bovendien vertrouw ik op onze grondwet, die ons beschermt tegen woeste plannen. Vergeet niet dat de VVD tot op de dag van vandaag nog steeds zit, ondanks alle schandalen en het schaamteloos afbreken van onze sociale voorzieningen
In mijn ogen geeft ze dat weinig recht van spreken.

Mooi gezegd. De ander in een hokje plaatsen voedt polarisatie. Zoek juist de verbinding met de ander die anders tegen de samenleving aankijkt dan jij!

Mooi geschreven! Je hebt gelijk, het is belangrijk dat we naar elkaar blijven luisteren en dat we met elkaar in gesprek blijven. Het zou helpen als politic zich meer bezighouden met eerlijke en duidelijke communicatie in plaats van populistische communicatie.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier