h

Nieuws uit 2002

4 december 2002

Aandeelhoudersvergadering REMU Houdstermaatschappij uitstellen

PERSBERICHT Utrechtse statenfracties PvdA, GroenLinks, D66, Christenunie, SP

De fracties van PvdA, GroenLinks, D66, Christenunie en SP in Provinciale Staten van Utrecht willen dat de geplande aandeelhouders­vergadering van NV REMU Houdster­maatschappij van 11 december, waarin besloten wordt over de eventuele verkoop van de NV REMU, wordt uitgesteld. Zij hebben tevens op grond van het reglement van orde van Provinciale Staten een extra statenvergadering over de verkoop aangevraagd.

Lees verder
29 november 2002

Geen overhaaste verkoop REMU

De aandeelhouders van REMU –de provincie Utrecht en de Utrechtse gemeenten- moeten hun tijd nemen voor een besluit over de eventuele verkoop van de REMU. De SP-fractie in Provinciale Staten dringt erop aan dat alle gemeenteraden en Provinciale Staten na de eerste presentatie van de mogelijke kopers ook andere mogelijkheden voor de toekomst van de REMU kunnen afwegen.

Lees verder
3 juli 2002

SP: REMU in overheidshanden houden

De SP-fracties in provinciale staten en gemeenteraad van Utrecht vinden dat de provincie Utrecht en de Utrechtse gemeenten, die eigenaar van energiebedrijf REMU zijn, hun privatiseringsbesluit moeten terugdraaien, nu koper Endesa is afgehaakt. In plaats hiervan zou de strategie gericht moeten zijn op de uitbouw tot een krachtig energie­distributiebedrijf in overheidshanden, door samenwerking met andere Nederlandse nutsbedrijven in de energiesector, vergelijkbaar met de wijze waarop een aantal water­leidingbedrijven samenwerken in Hydron.

Lees verder

U bent hier