h

Nieuws uit 2016

27 december 2016

College houdt zich niet aan eigen afspraak: Toch weer geld naar MOA

Museum Oud Amelisweerd (MOA) krijgt toch weer subsidie van de gemeente Utrecht. Ondanks dat het college afgelopen september tijdens de bespreking van de begroting de toezegging deed dat zij zich aan de eerder gemaakte afspraak, er gaat geen subsidie meer naar MOA, te willen gaan houden. Toch gaat er komend jaar 32.500 euro naar het museum. SP-raadslid Hilde Koelmans snapt niet dat het college zich niet aan haar woord houdt.

Lees verder
23 december 2016

Kom 4 januari naar de c(h)ampagnebijeenkomst met Ron Meyer!

Foto: SP

De komende maanden gaan we weer hard aan de slag om overal in de stad het SP geluid te laten horen. Op 4 januari organiseren we een c(h)ampagnebijeenkomst, om onze campagneplannen bekend te maken en om samen met onze landelijke voorzitter Ron Meyer het jaar feestelijk te starten!

Lees verder
19 december 2016

SP tevreden met socialer armoedebeleid en verbeterplan huishoudelijke zorg

Foto: Sander van Oorsponk

Deze maand heeft de Utrechtse gemeenteraad belangrijke besluiten genomen om de stad socialer te maken. Het nieuwe armoedebeleid werd vastgesteld evenals het verbeterplan voor de huishoudelijke zorg. SP-Raadslid Nicole van Gemert is tevreden met de resultaten en benieuwd naar de daadwerkelijke uitwerking ervan in 2017.  

Lees verder
6 december 2016

Verhoging raadsvergoedingen is absurd

Foto: SP

Het lijkt er op dat de vergoeding die de Utrechtse politieke partijen krijgen, vanaf volgend jaar flink omhoog gaat. “In het plan dat nu voor ligt gaat het budget voor de fracties met gemiddeld 21,2% omhoog. Absurd natuurlijk”, volgens SP-fractievoorzitter Tim Schipper.

Lees verder
24 november 2016

Huurverlaging voor ruim 1600 Utrechtse Huishoudens!

Ruim 1600 arme huishoudens met te dure huur in Utrecht krijgen huurverlaging. Dat is het fraaie resultaat van maandenlange onderhandelingen door SP-wethouder Paulus Jansen met de woningbouwcorporaties. De Gemeenteraadsfractie van de SP drong hierop aan, toen vorig jaar bleek dat huishoudens met te hoge huren in de problemen kwamen.

Lees verder
23 november 2016

Cargohopper: duurzame innovatie of imagoproject?

€ 240.000 subsidie van Gemeente en Provincie ging er tegenaan om de bevoorrading van de Binnenstad met elektrische karretjes te regelen: de Cargohopper. Het bezorgde Utrecht in 2012 een plekje in de VN-top 100 van de duurzaamste innovaties. Mooi voor het groene smoel, maar inmiddels twee jaar geleden geruisloos ter ziele gegaan. Het is dat RTV Utrecht ermee kwam, anders had de gemeenteraad het niet geweten. SP-fractievoorzitter Tim Schipper stelt vragen aan het college.

Lees verder

Pagina's

U bent hier