h

Nieuws uit 2008

30 december 2008

Zondag 11 januari 2009 nieuwjaarsborrel

Voor de SP Utrecht is 2008 een succesvol en inspirerend jaar geweest. Dit had niet gekund zonder de leden, die ieder op eigen wijze een waardevolle bijdrage leveren aan de afdeling. Als dank is er voor iedereen op zondag 11 januari een nieuwjaarsborrel georganiseerd, compleet met hapjes en drankjes. De borrel vindt plaats van 15.00 tot 17.30 uur in het Milieucentrum (Oudegracht 60).

Lees verder
30 december 2008

Scholing Heel de Mens, vrijdag 9 januari 2009

Voor een inspirerend begin van 2009 is er voor de actieve leden op vrijdag 9 januari weer een scholing Heel de Mens, deze keer over het inkomens- en belastingbeleid.

Lees verder
18 december 2008

Nieuw afdelingsbestuur genstalleerd


Foto's: Francis van Boxtel

De Algemene Ledenvergadering van de SP Utrecht heeft woensdagavond met grote meerderheid het nieuwe afdelingsbestuur gekozen. Ook stelde zij de doelstellingen en de begroting van de afdeling en fractie voor het jaar 2009 vast.

Lees verder
18 december 2008

SP start zelf onderzoek luchtkwaliteit

Op donderdag 17 december stelde de SP mondelinge vragen naar aanleiding van een tussenvonnis van het gerechtshof over luchtkwaliteit en de reactie van de gemeente naar aanleiding hiervan.

Michel Eggermont: "We zijn erg ontevreden over de antwoorden van wethouder De Weger. Duidelijk uit de beantwoording van de wethouder is dat hij niets ziet in de uitrol van een fijnmazig meetnetwerk. Op grond van vervolgvragen gaf hij aan dat het te duur is en dat het juridisch niet nodig zou zijn [sic!]."

Lees verder
18 december 2008

Nieuwjaarswandeling Vrienden van Amelisweerd

Zondag 4 januari organiseren de "Vrienden van Amelisweerd" een nieuwjaarswandeling over de weilanden van boer Kees van Dijk waar de nieuwe weg van CDA-minister Eurlings gepland (oké, het is een studie) staat. Verzamelen om 14 uur, op het pleintje voor de Jeugdherberg Rhijnauwen.

Lees verder
17 december 2008

Mondelinge vragen SP over vonnis luchtkwaliteit

De SP vindt dat de luchtkwaliteit in Utrecht daadwerkelijk moet worden gemeten en niet berekend. De modellen waarmee de gemeente werkt staan keer op keer ter discussie, want de uitkomst van een rekenmodel is afhankelijk van wat je er in stopt. De uitkomst van een meting is duidelijk.

Stank

Bij de begrotingsbehandeling diende de fractie een motie in, waarin voorgesteld werd de lucht op 50 strategische plekken in de stad te monitoren.

De wethouder en de coalitiepartijen wezen de motie af, maar door het vonnis van het gerechtshof vorige week, zit de kans erin dat de gemeente voortaan wel zal moeten. Reden voor de SP om in de raadsvergadering van 18 december mondelinge vragen te stellen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier