h

Nieuws uit 2005

29 december 2005

Binnenlands Bestuur over spookambtenaren

Gezonde ambtenaren die op de loonlijst staan, maar al tijden niet werken. Dat het binnen vrijwel elke overheidsorganisatie voorkomt, lijkt wel zeker. Dat er iets aan te doen is ook. Hoeveel fitte ambtenaren zitten er langdurig thuis, terwijl elke maand keurig het salaris wordt overgemaakt? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar uit een onderzoek van dit blad onder 1700 overheidsdienaren zegt 48 procent van hen wel iemand te kennen binnen zijn organisatie die niet of nauwelijks werkt, maar wel op de loonlijst staat.

Lees verder
29 december 2005

SP pakt spookambtenaren aan

Al lange tijd voert de SP-gemeenteraadsfractie Utrecht de strijd tegen de overbodige bureaucratie en overhead bij de gemeente. Na vier jaar lukte het onlangs om een meerderheid achter een motie te krijgen die het mes zet in de bureaufuncties, ten gunste van uitvoerend personeel. Maar ook het aanpakken van het fenomeen spookambtenaar staat hoog op onze politieke agenda. Onlangs kregen we de wind in de zeilen door publicaties van Binnenlands Bestuur en de Volkskrant

Lees verder
27 december 2005

Politiek Café SPiritus over wonen en politiek

 
SP Utrecht organiseert op zondagmiddag 15 januari 2006 vanaf 14u00 in Café Hofman op Janskerkhof 17a een politiek café over wonen en politiek.
 

Foto: Hofman Café

Minister Dekker wil de woningmarkt liberaliseren. Zorgen haar plannen voor een verdere tweedeling tussen de rijkere en armere wijken in onze stad? Wat is de rol van de Utrechtse gemeente hierin? Zorgt de gemeente voor voldoende betaalbare huurwoningen? En hoe dan? Met slopen?

Lees verder
23 december 2005

Dossier welzijn & sociaal beleid

Sluiting buurtaccommodaties - U-pas

Lees verder
23 december 2005

Economie en werkgelegenheid

industriebeleid - megasupers - ID-banen - consumentenzaken
Zie ook: Dossier stationsgebied

Lees verder
22 december 2005

Leden SP Utrecht kiezen speerpunten

De speerpunten voor de verkiezingscampagne van de SP afdeling Utrecht zijn bepaald. De leden hebben zich hierover uitgesproken, en hier is een overduidelijke top drie uit voortgekomen: 'Kappen met geldverslindende prestigeprojecten', 'Lever publieke diensten niet over aan de markt', en 'Wonen is voor iedereen, bouw voor de buurt'. 121 leden hebben schriftelijk hun stem uitgebracht.

Lees verder

Pagina's

U bent hier