h

Nieuws uit 2020

18 december 2020

Elk kind moet goed onderwijs kunnen volgen, ook thuis!

Foto: Raadsleden voor Laptops voor kinderen in Utrecht / uit video

Niet alle kinderen die thuisonderwijs moeten volgen tijdens deze lockdown hebben de beschikking over een laptop. De Utrechtse raadsleden, waaronder SP-woordvoerder Onderwijs Ruurt Wiegant, roepen daarom op om je oude laptop te doneren aan Stichting Leergeld. Ook kun je geld doneren aan het Jeugd Educatie Fonds. 

Lees verder
6 december 2020

2000 x Nee tegen verbreding A27

Een stuk of vierhonderd mensen werden verwacht. Het werden er vijf keer zoveel. 2000 x Nee tegen de verbreding van de A27, die de VVD en hun coalitievrienden CDA, D66 en ChristenUnie erdoor willen jassen. Op zondag 6 december was er een demonstratieve fietstocht naar het met de kettingzaag bedreigde Amelisweerd. De SP was erbij.

Lees verder
2 december 2020

Stop verhoging afvalstoffenheffing voor huishoudens

Foto: SP

In een amendement op de begroting die 3 december in de Gemeenteraad wordt besproken heeft de SP het college opgeroepen om de afvalstoffenheffing niet meer te laten stijgen dan de hoogte van de inflatie. De huidige verhoging van 20-25% komt terecht bij huishoudens, waarvan velen al een financieel moeilijk jaar achter de rug hebben. De gestegen kosten voor afvalverwerking kunnen elders worden verhaald, zoals bij de grote bedrijven.  

Lees verder
2 december 2020

Kerstuitkering voor gedupeerden toeslagenaffaire: ook in Utrecht!

Foto: SP

Ook Utrechtse gezinnen zijn de afgelopen jaren het slachtoffer geworden van de toeslagenaffaire. Zij werden onterecht bestempeld als fraudeurs, waardoor hun kindertoeslag werd stopgezet. Hierdoor kwamen veel gezinnen in grote financiële problemen. SP Utrecht heeft zich in de Gemeenteraad hardgemaakt voor een volwaardige kerstuitkering voor gedupeerde ouders.<--break->

Lees verder
26 november 2020

Kom bij het Utrechtse belteam!

Foto: SP

Heb jij zin om vanuit je luie stoel vrijwilligers te werven voor onze Tweede Kamer-verkiezingscampagne? Het afdelingsbestuur is nu op zoek naar vrijwilligers die deel uit willen maken van het Utrechtse belteam! 

Lees verder
26 november 2020

SP tegen college: steun verzet tegen verbreding A27

Foto: Michele Ahin / licentie onder de Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license

Tegen alle redelijkheid in heeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat op 17 november 2020 een nieuw tracébesluit voor de verbreding van de A27/A12 Ring Utrecht getekend. In een motie die vandaag wordt ingediend door de gemeenteraadsleden van zeven fracties, waaronder de SP, wordt het College van Utrecht opgeroepen het verzet tegen de verbreding van de A27 bij Amelisweerd actief steunen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier