h

Kerstuitkering voor gedupeerden toeslagenaffaire: ook in Utrecht!

2 december 2020

Kerstuitkering voor gedupeerden toeslagenaffaire: ook in Utrecht!

Foto: SP

Ook Utrechtse gezinnen zijn de afgelopen jaren het slachtoffer geworden van de toeslagenaffaire. Zij werden onterecht bestempeld als fraudeurs, waardoor hun kindertoeslag werd stopgezet. Hierdoor kwamen veel gezinnen in grote financiële problemen. SP Utrecht heeft zich in de Gemeenteraad hardgemaakt voor een volwaardige kerstuitkering voor gedupeerde ouders.<--break->

 In de Tweede Kamer is onlangs een motie van de SP aangenomen die ervoor zorgt dat gedupeerde ouders een bedrag van 750 euro krijgen om hen te helpen een ‘fijne’ kerst te hebben. Veel van deze ouders wachten al maandenlang op enige vorm van compensatie voor de schade die ze is aangedaan door de belastingdienst in de toeslagenaffaire.

SP-raadslid Ruurt Wiegant: “De motie van de SP is in de Tweede Kamer met brede steun aangenomen. Nou kan het natuurlijk niet zo zijn dat gezinnen deze kerstuitkering mislopen omdat wanneer ze dit bedrag krijgen, ze aan de andere kant worden gekort door de gemeente op bijvoorbeeld hun uitkering.”

De Gemeente kan een actieve rol spelen om ervoor te zorgen dat de gedupeerden van de toeslagenaffaire die 750 euro ook daadwerkelijk krijgen, door deze niet te verrekenen met de bijstandsuitkering of andere gemeentelijke uitkeringen. Dit is dan ook de oproep van de SP. “Deze kerstuitkering kan voor veel gezinnen een redding zijn om de kerstmaand door te komen.”

Het College heeft inmiddels toegezegd er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat gedupeerde gezinnen een volwaardige kerstuitkering krijgen.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier