h

Nieuws uit 2022

21 december 2022

Isolatie of compensatie

Foto: Lies Schmidt

In de late namiddag van 21 december vond er onder de vlag van Woonprotest Utrecht bij het kantoor van Bo-Ex een actie plaats voor goed onderhoud en isolatie van sociale huurwoningen. Directe aanleiding was de deplorabele onderhoudstoestand van woningen van Bo-Ex aan de Queridostraat en Hanoidreef, maar wie de schoen verder past trekke hem aan.

Lees verder
19 december 2022

Van toeslagenschandaal naar herstelschandaal

Foto: SP

Gedupeerden van het kinderopvang toeslagschandaal organiseren een demonstratie bij verschillende belastingkantoren, op donderdag 22 december van 10:00 tot 14:00 uur.

Lees verder
17 december 2022

Nationaliseer onze energie

Foto: SP

De energierekening moet omlaag. Energie is een basisvoorziening. Iedereen heeft energie nodig en wil dat het liefst zo goedkoop en schoon mogelijk. Omdat onze energievoorziening is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen. Commerciële bedrijven verhogen onze energierekeningen en worden lachend rijk, terwijl wij in de kou zitten. Dit moet anders. Daarom gaan we onze energie weer zelf organiseren. Zodat we de energierekening kunnen verlagen en zeggenschap hebben over het investeren in schone energie.

Lees verder
12 december 2022

Energie actie in Ondiep

Foto: SP

Zaterdag 10 december, koud, nevelig ... en toch op pad! Een klein groepje SP'ers ging in Ondiep langs de deur voor de energie actie. We hebben er in het najaar flyers rondgebracht om bewoners van huurwoningen te wijzen op een tegemoetkoming in de almaar stijgende energie kosten.

Lees verder
20 november 2022

Nederland verdient beter, jíj verdient beter!

Foto: SP

De FNV organiseert op zaterdag 26 november de #NLverdientBeter Manifestatie. Het is de start van een landelijke beweging tegen de ongelijkheid.

Lees verder
8 november 2022

Studenten voor energiecompensatie

Foto: SP

Donderdag 4 november verzamelden studenten zich voor het Utrechtse stadhuis om een petitie aan te bieden aan de gemeenteraad.

Lees verder

Pagina's

U bent hier