h

Mensonterend wonen Hanoidreef (update)

12 mei 2021

Mensonterend wonen Hanoidreef (update)

Waar berg je aan de Hanoidreef je schroevendraaiers op? Nou gewoon, in het kozijn. Op 4 februari stelde SP-fractievoorzitter Tim Schipper vragen over de hemeltergende onderhoudstoestand van de flats. De bewoners stappen naar de rechter om huurkorting af te dwingen. Corporatie Bo-Ex kiest voor de vlucht naar voren en kondigt een renovatie aan. Een update.

Na 13 jaar steggelen is Bo-Ex er nu blijkbaar uit. Geen sloop, zoals lange tijd werd verkondigd, maar renovatie. Die plannen staan echter nog in de kinderschoenen en het werk zal op zijn vroegst eind 2022 starten, schrijft de corporatie in een nieuwsbrief van 10 mei. Intussen hebben de bewoners elke dag last van schimmel, tocht, vocht en gevaarlijke situaties doordat ramen niet of niet goed sluiten. De noodmaatregelen die in februari zijn getroffen zijn slechts lapwerk.

Op 1 juni dient daarom bij de Utrechtse kantonrechter een kort geding, waarin de bewoners een flinke huurkorting eisen, met terugwerkende kracht. Terecht? Hieronder enkele 'sfeerbeelden', maar kijk vooral ook dit filmpje.

 

Foto: Tim Schipper

Reactie toevoegen

U bent hier