h

Nieuws uit 2019

18 december 2019

bizarre ophoging fractiebudgetten

Foto: Ed van Scheltinga

Op donderdag 19 december wordt in de raadsvergadering een voorstel besproken onder de noemer ‘Integrale aanpak van de werk- en vergaderdrukcrisis’. De SP zal tegen dit voorstel stemmen, dat een budgetverhoging van € 35.366 per fractie bevat, oftewel 71%. “Een ronduit bizar idee in tijden van bezuinigingen”, vindt
SP-fractievoorzitter Tim Schipper.

Lees verder
11 december 2019

Bus Schaakwijk: motie verloren, strijd gaat door

Provinciale Staten hebben vanmiddag de kans laten liggen om het busvervoer door Schaakwijk te behouden. De coalitiepartijen GroenLinks, PvdA, CDA, D66 en ChristenUnie torpedeerden samen met de VVD een voorstel van de SP hiervoor. “Onuitvoerbaar”, zei gedeputeerde Schaddelee (ChristenUnie) en zijn politieke vrienden papegaaiden dat na. Onzin, vindt de SP, het is puur politieke onwil. De motie is weliswaar verloren, maar de strijd gaat door.

Lees verder
10 december 2019

Schriftelijke vragen over misstanden renovatie Rooseveltlaan

‘Groot onderhoud’ door Mitros zorgt voor woonongemak voor bewoners aan de Rooseveltlaan. Faciliteiten voor minder mobiele bewoners dreigen te verdwijnen en ingrijpende maatregelen staan gepland om uitgevoerd te worden in hartje winter. De bewonerscommissie van de flats geeft aan dat Mitros haar afspraken over het renovatieproces niet nakomt. SP-fractievoorzitter Tim Schipper heeft schriftelijke vragen ingediend om opheldering te vragen aan de wethouder, want steeds maar weer gaat het mis bij dit soort zware werkzaamheden en zijn de bewoners de klos.

Lees verder
25 november 2019

Oproep SP in grote steden: Stop woekerhuren, stop CETA

De SP-fracties in de vier grote steden doen via een pamflet een oproep aan de Tweede Kamer om niet in te stemmen met het omstreden handelsverdrag CETA.  Zo moet worden voorkomen dat beleggers vrij spel krijgen om woekerhuren te vragen, waardoor wonen in de grote stad onbetaalbaar wordt.

In december wordt het CETA-verdrag in stemming gebracht in de Tweede Kamer. Het verdrag is een regelrechte aanval op de lokale democratie en betaalbaar wonen in de grote steden. Het grote geld krijgt vanaf dan vrij spel om de strijd aan te binden met lokale maatregelen om woekerhuren in te dammen.

Lees verder
20 november 2019

SP solidair met stakend ziekenhuispersoneel

Foto: SP Utrecht

​Vandaag werd er op het Jaarbeursplein in Utrecht in een landelijke manifestatie van ziekenhuispersoneel actiegevoerd voor een betere cao. Het gaat om de grootste actie ooit in de sector. De zorgverleners vragen terecht om een eerlijke beloning en een aanpak van de hoge werkdruk, want de nood is hoog. De SP was vandaag erbij op het Jaarbeursplein om de zorgverleners een hart onder de riem te steken met chocolademuntjes.

Lees verder
13 november 2019

SP steunt bewoners Alexander Numankade

Dinsdag hebben omwonenden een petitie voor een verkeersveilige Alexander Numankade aan de gemeenteraad aangeboden. De petitie is ruim 1200 keer ondertekend, op papier en online. Niet alleen omwonenden, maar ook vele andere Utrechters die vaak over de Alexander Numankade fietsen hebben de petitie ondertekend. Wethouder Lot van Hooijdonk zegt geen geld te hebben om de Alexander Numankade aan te passen, omdat er in Overvecht een bussluis moet komen. SP-raadslid Tim Schipper vindt dat wethouder Van Hooijdonk onterecht mensen die veiligheid willen tegen elkaar uitspeelt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier