h

Nieuws uit 2014

19 december 2014

De methode Eggermont

 
Onroerendezaakbelasting. Niet sexy, niet populair, wel nodig om de stad draaiende te houden. Jaarlijks te verhogen met de inflatie. Voormalig SP-raadslid en thans fractiemedewerker Michel Eggermont ontdekte dat dit niet zo was en trok aan de bel. Resultaat: een herziene OZB-verordening met een eerlijke tariefsbepaling. Op het CDA en Stadsbelang na omarmd door de gemeenteraad op 18 december.

Lees verder
10 december 2014

Thuishulp mag niet zomaar geschrapt worden

Huishoudelijke hulp mag niet, zoals veel gemeenten wel van plan zijn vanaf 1 januari 2015, zomaar geschrapt worden. De rechter oordeelde gisteren dat de hulp niet ineens stopgezet kan worden zonder naar de persoonlijke situatie te kijken. In Utrecht is dit gelukkig –mede namens een aangenomen motie van de SP- beter geregeld.

Lees verder
9 december 2014

Leerlingenvervoer: Onderweg, maar nog een lange weg te gaan

De afgelopen maanden is het leerlingenvervoer in Utrecht meerdere malen in het nieuws geweest vanwege verschillende misstanden. Zo werden leerlingen te laat of helemaal niet opgehaald, was er slechte communicatie tussen vervoerder en ouders en waren er verschillende vragen omtrent de veiligheid van het vervoer. De SP is blij te zien dat er door de Utrechtse wethouder van onderwijs en de gemeente aan verschillende verbeteringen gewerkt wordt. Tegelijkertijd constateert de SP ook dat er dingen niet voldoende zijn geregeld. Er komen namelijk nog steeds klachten binnen op het Meldpunt Leerlingenvervoer. SP-raadslid Vincent Wijlhuizen: ”Het gaat hier om een zeer kwetsbare groep jongeren. De gemeente zou er alles aan moeten doen om het vervoer voor deze groep zo goed mogelijk te regelen.”

Lees verder
4 december 2014

‘Boter op je hoofd’-award naar PvdA en CDA Utrecht door financieel gestuntel met muziekpaleis

Foto: SP

De Utrechtse SP afdeling vindt dat partijen als CDA en PvdA zichzelf een spiegel moeten voorhouden als het gaat over de tekorten van muziekpaleis TivoliVredenburg. “Hun kritiek op het huidige college is eigenlijk verkapte zelfkritiek,” aldus SP-afdelingsvoorzitter Milos Todorović. “Helaas zitten we door beslissingen die met name CDA en PvdA in het verleden gemaakt hebben nu met een te duur muziekpaleis. En dus eigenlijk met een Utrechtse variant van de Betuwelijn. Dit is waarom de PvdA en het CDA de door ons in het leven geroepen ‘boter op je hoofd’-award meer dan verdiend hebben.”

Lees verder
3 december 2014

Daklozen verre van rijk

De Utrechtse editie van het Algemeen Dagblad kopte vandaag dat de daklozen in Utrecht te rijk zouden zijn. Een beeld waar de SP Utrecht zich moeilijk in kan vinden.

Lees verder
26 november 2014

Bewoners krijgen rust: Albert Heijn om tien uur dicht

Actievoeren werkt: omwonenden van de Albert Heijn aan het begin van de Amsterdamsestraatweg hebben rust nu deze winkel na januari weer om tien uur 's avonds dicht moet.

Lees verder

Pagina's

U bent hier