h

Nieuws uit 2011

23 december 2011

De SP en woningsplitsingen: update

Na lang aandringen heeft het college van B&W eindelijk een aanzet gemaakt voor het beperken van woningsplitsingen in delen van de stad. De SP is blij met dit voorstel plus de vrijwel raadsbrede steun hiervoor, want al sinds 2006 worden we geconfronteerd met klachten over het ongelimiteerd toestaan van het opsplitsen van woningen in een aantal woonbuurten.

De buurten met een splitsingsverbod

In een stad met ongeveer de helft eenpersoonshuishoudens en stilvallende woningbouw is het splitsen van bestaande panden een waardevol middel om toch te voorzien in broodnodige woonruimte. Er zijn echter grenzen aan wat een buurt aankan.

Lees verder
22 december 2011

SP-pand in de kerstvakantie gesloten

In verband met de kerstvakantie is het SP-pand aan de Wijde Begijnestraat 122 van maandag 26 t/m vrijdag 30 december gesloten!
Er is op donderdag 29 december dan ook geen spreekuur van de hulpdienst.  

Lees verder
22 december 2011

College geeft geen garantie voor trappen Rabobrug

In het antwoord op vragen van de SP heeft het college toegegeven dat ze niet durft te garanderen dat er trappen naar de perrons vanaf de Rabobrug komen. De SP had hier vragen over gesteld omdat ze zich zorgen maakt over de invloed van Corio.

Lees verder
22 december 2011

Resultaat: loverboys eindelijk aangepakt!

In 2009 voerde ROOD Utrecht, de jongerenorganisatie van de SP, samen met andere organisaties een onderzoek uit onder slachtoffers van loverboys (jonge pooiers, die gebruik maken van de specifieke werkwijze van het verleiden van veelal jonge slachtoffers om vervolgens gruwelijk misbruik van hen te maken). Nu, 2,5 jaar later, heeft het kabinet eindelijk een actieplan naar de Tweede Kamer gestuurd. SP-kamerlid Nine Kooiman is erg blij dat er nu eindelijk wat gedaan wordt aan deze jonge misdadigers.

Lees verder
18 december 2011

Medewerkers thuiszorg in actie!

 

De thuiszorgmedewerkers van Aveant komen in actie! Zij zijn een petitie gestart om hun arbeidsvoorwaarden te behouden bij de geplande overgang. Per 1 januari gaan de medewerkers van Aveant over naar de Careyn HZ. Deze overgang zou zijn met behoud van rechten en plichten. Echter, Aveant wil geen afspraken over het behoud van de arbeidsvoorwaarden.

Lees verder
10 december 2011

OpSPraak als 1 blok achter de Nederlandse jeugd

 

De maandelijkse thema-avond "OpSPraak" van de SP in Utrecht zal deze keer in het teken staan van onze jeugd. Te gast zijn Tweede Kamerlid Nine Kooiman, Eerste Kamerlid Nanneke Quik en gemeenteraadslid Nicole van Gemert. De avond zal plaatsvinden op maandag 12 december. Daarmee wijken we eenmalig af van de laatste vrijdag van de maand, maar nemen zo toch nog de drukke decembermaand mee. De avond start om 20.00u.

Lees verder

Pagina's

U bent hier