h

OpSPraak als 1 blok achter de Nederlandse jeugd

10 december 2011

OpSPraak als 1 blok achter de Nederlandse jeugd

 

De maandelijkse thema-avond "OpSPraak" van de SP in Utrecht zal deze keer in het teken staan van onze jeugd. Te gast zijn Tweede Kamerlid Nine Kooiman, Eerste Kamerlid Nanneke Quik en gemeenteraadslid Nicole van Gemert. De avond zal plaatsvinden op maandag 12 december. Daarmee wijken we eenmalig af van de laatste vrijdag van de maand, maar nemen zo toch nog de drukke decembermaand mee. De avond start om 20.00u.

De SP is gestart met de campagne 1 voor allen. Een landelijke actie om op te komen voor onder andere de jeugd, cultuur, zorg, werk en onderwijs. Een goed moment dus om ook lokaal te starten met een reeks thema-avonden over de verschillende onderwerpen van 1 voor allen, met op 12 december de eerste over onze jeugd.

SP Tweede Kamerlid Nine Kooiman trapt de avond af en vertelt over de nieuwste aanwinst van de SPeciaalreeks: Onze Jeugd. Samen met SP Tweede Kamerlid Manja Smits heeft zij in dit boekje de visie van de SP op onze jongeren uiteengezet. Onze Jeugd is tijdens OpSPraak zelf te verkrijgen, maar ook gewoon te bestellen via de website.

Manja Smits en Nine Kooiman

Niet alleen de Tweede Kamerfractie van de SP maakt zich druk over de bezuinigingen op de jeugd. Ook Eerste Kamerlid Nanneke Quik drukt ons met de neus op de feiten. Avondvoorzitter Vincent Wijlhuizen interviewt haar deze avond namelijk over de bezuinigingen op de jeugdzorg. Deze is nu nog ondergebracht bij de provincies, maar zal in de toekomst op het bordje van de gemeentes terechtkomen. Niet alleen is het voortbestaan van de Bureaus Jeugdzorg onzeker, er hangt ook een bezuiniging van 300 miljoen euro in de lucht. Tot slot zal gemeenteraadslid Nicole van Gemert ingaan op de problemen die de SP in de gemeente Utrecht verwacht.

Ondanks dat de sprekers allen SP-leden zijn, betekent het niet dat er geen ruimte is voor niet leden. Iedereen is welkom om te komen discussiëren en bij te dragen aan een betere toekomst voor onze kinderen.

  • Wat: OpSPraak "1 Voor Kinderen"
  • Waar: afdelingspand Wijde Begijnestraat 122 te Utrecht
  • Wanneer: maandag 12 december
  • Hoe laat: 20.00u - 22.00u.
    Inloop vanaf 19.30u, na 22.00u tijd voor een drankje.

U bent hier