h

Nieuws uit 2001

10 december 2001

SP wil vergelijkend onderzoek armoedebeleid Utrechtse gemeenten

De provincie Utrecht moet het initiatief nemen voor een vergelijkend onderzoek naar het armoedebeleid van de Utrechse gemeenten. Dat voorstel zal de Socialistische Partij vanmiddag doen tijdens de behandeling van het beleidskader Maatschappelijke participatie en zorg in Provinciale Staten.

De SP constateert dat er enorme verschillen bestaan tussen gemeenten voor wat betreft hun armoedebeleid, bijvoorbeeld op het gebied van kwijtscheldingsbeleid, bijzondere bijstand, woonlastenfonds en kortingspassen. De optelsom van deze regelingen kan voor huishoudens op bijstandsniveau op jaarbasis meer dan 2000 gulden verschil uitmaken. Met name in een aantal kleinere gemeenten stelt het armoedebeleid weinig voor.

Lees verder
7 november 2001

Algemene beschouwingen bij begroting 2002 gemeente Utrecht, 1e termijn SP

 

Algemene beschouwingen bij begroting 2002 gemeente Utrecht

Eerste termijn SP

MdV,

Morgen is het een jaar geleden dat de tussentijdse gemeen-teraadsverkiezingen plaats vonden. Het moest anders en het kon beter, vonden veel kiezers, en Leefbaar Utrecht betrad de collegebankjes.

Lees verder
2 november 2001

SP: parkeertarief voor Westbroek en Schnetz naar f 750 per uur

 

PERSBERICHT SP gemeenteraadsfractie Utrecht Utrecht, 2 november 2001.

SP: parkeertarief voor Westbroek en Schnetz naar
f 750 per uur

De gemeenteraadsfractie van de Socialistische Partij vindt dat, als alternatief voor de uitbreiding van het belanghebbendenparkeren, het parkeertarief in de Xenophonlaan en de Platolaan in Rijnsweerd (waar Henk Westbroek en Broos Schnetz wonen) omhoog moet naar f 750 per uur.

Lees verder
27 oktober 2001

SP: uitbreiding RABO kost arbeidsplaatsen

De uitbreiding van het hoofdkantoor van Rabobank Nederland met 40.000 m2 kost waarschijnlijk een paar honderd arbeidsplaatsen en geeft een flinke impuls aan de nu al ellenlange files en overspannen woningmarkt in Midden-Nederland. De RABO zal als het plan doorgaat haar grote kantoor in Eindhoven sluiten, waardoor naar schatting minstens 1000 werknemers uit die regio moeten gaan pendelen of verhuizen. Ook staat het plan op gespannen voet met het Utrechtse collegeprogramma, dat na de verkiezingsoverwinning van Leefbaar Utrecht juist paal en perk wil stellen aan de kantoorontwikkeling in het stationsgebied.

Lees verder
19 september 2001

SP vraagt interpellatie aan inzake verkoop elektriciteitscentrales Reliant

De fractie van de Socialistische Partij in Provinciale Staten Utrecht wil tijdens de eestvolgende statenvergadering op 15 oktober a.s. een interpellatie houden over de mogelijke verkoop door Reliant Energy van zijn Nederlandse productiefaciliteiten, tot de overname in 1999 bekend onder de naam UNA. De grootst mogelijke meerderheid van provinciale staten (met uitzondering van de SP) gaf in maart 1999 , na een fel debat, het groene licht voor de privatisering van de UNA.

Lees verder
11 september 2001

Mondelinge vragen inzake Winkel van Sinkel t.b.v. gemeenteraadsvergadering 13 september 2001

 

Mondelinge vragen M.Anthony (SP) inzake Winkel van Sinkel t.b.v. gemeenteraadsvergadering 13 september 2001.

Op 1 en 6 september jl. berichtte het Utrechts Nieuwsblad over de teloorgang van de Winkel van Sinkel als cultuur- en festivalpaleis. "Te hoog gegrepen plannen en een irreële financiële voorstelling van zaken" hebben er volgens projectleider Hubers toe geleid dat het project -althans de culturele component daarvan- in de versukkeling zit.

Lees verder

Pagina's

U bent hier