h

Bewoners krijgen rust: Albert Heijn om tien uur dicht

26 november 2014

Bewoners krijgen rust: Albert Heijn om tien uur dicht

Actievoeren werkt: omwonenden van de Albert Heijn aan het begin van de Amsterdamsestraatweg hebben rust nu deze winkel na januari weer om tien uur 's avonds dicht moet.

In een onderzoek van bewoners samen met de SP gaf maar liefst driekwart van de huishoudens aan last te hebben van de file in de straat, geluidsoverlast, vandalisme en de aanzuigende werking op criminelen. Deze klachten ontstonden toen de Albert Heijn enkele jaren geleden zijn openingstijden verruimde tot twaalf uur 's avonds.

Het college van B&W heeft echter naar de klachten geluisterd en besloten de verruiming van de openingstijden voor de Albert Heijn niet te verlengen. SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Terecht natuurlijk, hoewel wij niet tegen ruime openingstijden zijn is dat niet vol te houden als het overgrote deel van de omwonenden aangeeft dat dit ten koste gaat van de leefbaarheid van de buurt. Wij feliciteren de buurtbewoners met hun overwinning en zijn blij weer te kunnen stellen: actievoeren werkt!"

Reactie toevoegen

U bent hier