h

Openbare Ruimte

8 december 2017

Succes SP: Geen sloop Croeselaan, Blokhokken aan banden

Foto: Tim Schipper

Het kostte 14 uur vergaderen, maar dan heb je ook wat. De gemeenteraad blokkeerde op 7 december de sloop van 31 prima woningen aan de Croeselaan en nam het plan van SP-wethouder Jansen aan om de huurexplosie in de zogeheten 'middenhuur' te beteugelen. De SP-fractie is uiteraard zeer tevreden met dit resultaat.

Lees verder
31 mei 2016

Rondje Kanaleneiland Noord-Noord

Door Tim Schipper

Met grote regelmaat heb ik in mijn 10-jarig raadslidmaatschap vragen gesteld over de toekomst en het onderhoud van de woningen en de openbare ruimte in Kanaleneiland Noord-Noord. Omdat in de commissie Stad en Ruimte van 2 juni de een onderwerp over rattenoverlast daar op de agenda staat, ging ik vandaag maar weer eens ter plekke kijken.

Lees verder
7 januari 2016

Toegankelijkheid TivoliVredenburg blijft nog bij goede voornemens

Foto: SP

Sinds de oplevering van TivoliVredenburg blijven de klachten binnen komen over de toegankelijkheid van het Muziekpaleis. Het gebouw voldoet weliswaar aan de (ondertussen verouderde) eisen van het bouwbesluit, maar daarmee is de toegankelijk voor mensen met een beperking helaas niet gegarandeerd. Naar het toilet gaan, je jas naar de garderobe brengen of zelfs gewoon een drankje bestellen is een hele uitdaging.

Lees verder
21 september 2015

Oproep Solgu voor test Utrechtse bussen in week van de toegankelijkheid

Hoe toegankelijk en rolstoelvriendelijk is de Utrechtse bus? En hoe welkom is de reiziger met een handicap eigenlijk? Dat wil het Solgu, belangenorganisatie voor mensen met een handicap en/of chronische ziekte gaan uittesten in de week van 5 t/m 9 oktober 2015 én in het weekend van 9 en 10 oktober, de Week van de Toegankelijkheid.

Daarvoor zoekt het Solgu mensen met een rolstoel of rollator die daaraan mee willen doen. Met een gratis dagkaart, ook voor een eventuele begeleider. Ouders met kinderen met een beperking zijn eveneens  van harte welkom. Scootmobielen zijn (in tegenstelling tot eerdere berichten) helaas niet toegestaan. 

Lees verder
17 augustus 2015

Vragen SP over maatregelen vleermuizen bij bomenkap Cremerstraat

Vanwege een combinatie van diverse infrastructurele werken is er een vergunning aangevraagd voor de kap van 150 bomen in de groenstrook Cremerstraat-Galjoenstraat. Dat is een flinke aanslag op het aanwezige groen, zeker als je bedenkt dat er slechts 46 bomen voor worden teruggeplant. Zowel GroenLinks als de Partij voor de Dieren stelden hier al schriftelijke vragen over aan het college. Eén ding bleef daarin echter buiten beschouwing, namelijk compensatie voor het verlies aan fourageergebied en vliegroutes voor de talrijke vleermuizen. De SP heeft dit punt nu alsnog aan de orde gesteld in aanvullende vragen.

Lees verder
13 augustus 2015

SP in de bres voor bewoners Mereveldplein

Winkelcentrum Mereveldplein in De Meern wordt na jaren verwaarlozing grondig opgeknapt. Een goede zaak. Dat gaat natuurlijk niet zonder herrie en andere overlast, maar de uitvoering laat stevig te wensen over, gezien de stroom aan klachten van de bewoners van de woningen erboven. Bovendien is onduidelijk of ook het achterstallig onderhoud aan de woningen wordt aangepakt. SP-fractievoorzitter Tim Schipper heeft vragen gesteld aan het college van B&W.

Lees verder
26 november 2014

Bewoners krijgen rust: Albert Heijn om tien uur dicht

Actievoeren werkt: omwonenden van de Albert Heijn aan het begin van de Amsterdamsestraatweg hebben rust nu deze winkel na januari weer om tien uur 's avonds dicht moet.

Lees verder

Bewoners zijn nachtelijke overlast AH beu

Bewoners van de Amsterdamsestraatweg in Utrecht zijn de nachtelijke overlast van de Albert Heijn beu. Ze willen dat de gemeente de avondvergunning van de supermarkt op de punt van de Straatweg niet verlengt.

Het gehele artikel is hier te lezen op de (abonnementen-)website van het AD Utrecht.

Lees verder
7 oktober 2014

Nog steeds asbest aan Mereveldseweg

Vorig jaar september was aan de gemeenteraad toegezegd de vervuilde grond aan de Mereveldseweg te saneren, vanwege onder andere asbest in de bodem. Tot nu toe is er echter nog niets gebeurd.

Lees verder
25 september 2014

Wethouder Jansen: Visplateau Zuilen mag blijven

Gisteren berichtte het AD Utrecht dat het visplateau bij het Nijenrodeplatsoen aan de Vecht weer weg moest omdat het niet in lijn zou zijn met het huidige bestemmingsplan. Dit tot onvrede van de buurtbewoners en SP-wethouder Paulus Jansen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier