h

Eindelijk onderhoud verloederd hekwerk Antoniushof

26 juni 2020

Eindelijk onderhoud verloederd hekwerk Antoniushof

Na raadsvragen van de SP gaat de gemeente eindelijk het verwaarloosde hek bij de Antoniushof aanpakken, nadat de bewonerscommissie jarenlang het bos in was gestuurd. "Een mooi resultaat, maar bizar dat de gemeenteraad hiervoor tussenbeide moest komen", aldus SP-fractievoorzitter Tim Schipper

In Utrecht-Oost staat het monumentale complex Antoniushof, waar via woningcorporatie Bo-Ex appartementen worden verhuurd. De bewonerscommissie vroeg al jaren om onderhoud aan het in deplorabele staat verkerende hekwerk rondom het complex, maar werd daarbij door allerlei gemeentelijke afdelingen telkens weer doorverwezen. Reden voor de SP om een handje te helpen met mondelinge vragen in de raad.

Schipper: "Zonder allerlei omhaal zegde wethouder Diepeveen in het vragenuurtje van 25 juni toe dat er komende week al een inspectie komt, dat gevaarlijke situaties meteen worden aangepakt en dat er binnenkort onderhoud wordt gepleegd. Ik begrijp niet waarom dat nou zo moeilijk was. De tuin en het hek zijn van de gemeente. Wat hebben de bewoners ermee te maken dat die gemeente zelf niet weet welke afdeling de kwast ter hand moet nemen?" 

De bewonerscommissie heeft laten weten erg blij te zijn met het resultaat. Schipper heeft ze op het hart gedrukt goed in de gaten te houden dat de beloftes ook worden waargemaakt. 

Lees hier de vragen.

Foto: Bewonerscommissie Antoniushof

Foto: Bewonerscommissie Antoniushof

Reactie toevoegen

U bent hier