h

SP steunt bewoners Alexander Numankade

13 november 2019

SP steunt bewoners Alexander Numankade

Dinsdag hebben omwonenden een petitie voor een verkeersveilige Alexander Numankade aan de gemeenteraad aangeboden. De petitie is ruim 1200 keer ondertekend, op papier en online. Niet alleen omwonenden, maar ook vele andere Utrechters die vaak over de Alexander Numankade fietsen hebben de petitie ondertekend. Wethouder Lot van Hooijdonk zegt geen geld te hebben om de Alexander Numankade aan te passen, omdat er in Overvecht een bussluis moet komen. SP-raadslid Tim Schipper vindt dat wethouder Van Hooijdonk onterecht mensen die veiligheid willen tegen elkaar uitspeelt.

Schipper gaat er daarom een motie in de gemeenteraad over indienen: ‘Voor wegen veilig maken is er geen geld, terwijl er al jarenlang miljoenen euro’s apart liggen voor de Westelijke Stadsboulevard, die meer met prestige te maken heeft dan met verkeersveiligheid. Als Van Hooijdonk er niet voor kiest om onze wegen veilig te maken dan doen we daar zelf wel voorstellen voor!’

Op de Alexander Numankade mag nu nog 50 km per uur gereden worden. Ook reed er vroeger een bus over de straat waardoor de weg erg breed is. Dat nodigt hard rijden uit. Schipper: ‘De wegwerkzaamheden voor hemelwaterafvoer in de komende jaren bieden een kans om de straat relatief makkelijk en goedkoop te herinrichten naar 30 km per uur, met overzichtelijke en veilige kruispunten. De gemeente moet op tijd een ontwerp maken, zodat na de werkzaamheden aan de afvoer, de weg ook direct opnieuw ingericht kan worden als fietsstraat.’

U bent hier