h

College houdt zich niet aan eigen afspraak: Toch weer geld naar MOA

27 december 2016

College houdt zich niet aan eigen afspraak: Toch weer geld naar MOA

Museum Oud Amelisweerd (MOA) krijgt toch weer subsidie van de gemeente Utrecht. Ondanks dat het college afgelopen september tijdens de bespreking van de begroting de toezegging deed dat zij zich aan de eerder gemaakte afspraak, er gaat geen subsidie meer naar MOA, te willen gaan houden. Toch gaat er komend jaar 32.500 euro naar het museum. SP-raadslid Hilde Koelmans snapt niet dat het college zich niet aan haar woord houdt.

Koelmans: “Als SP zijn we altijd tegen subsidie voor het MOA geweest omdat de plannen nooit financieel rendabel zouden zijn. Het college heeft een paar maanden geleden nog toegezegd dat er geen geld meer naar het museum gaat, en ze gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het pand (deels) open te houden. Maar wat schetst mijn verbazing, ondanks deze toezegging gaat er komend jaar toch 32.500 euro naar MOA.”

Volgens de commissiebrief die gisteren is verschenen heeft het museum een extra bijdrage van 75.000 euro nodig om tot een sluitende begroting te komen. Dit bedrag wordt voor de helft door de gemeente en voor de andere helft door de provincie opgehoest. De gemeente Bunnik heeft het voornemen om daar bovenop nog 10.000 euro bij te dragen.

“Geen subsidie is geen subsidie. Maakt niet uit welk label je het geeft of uit welk potje je het haalt.”, aldus Koelmans. De SP hoort graag van de wethouder waarom er toch weer extra geld naar MOA gaat en heeft daarom de brief geagendeerd. Deze zal in het begin van het nieuwe jaar besproken worden.

Reacties

Beter het MOA even met rust laten.
Ik riep ook vanaf de start dat het financiele plaatje van geen kant klopte ...en terecht..!

En nu word het dan heel anders.

MvG Pim

Reactie toevoegen

U bent hier