h

Tweede Kamer steunt SP-voorstel Wethoudersnorm

8 december 2010

Tweede Kamer steunt SP-voorstel Wethoudersnorm

De lokale SP-initiatieven voor het invoeren van een 'wethoudersnorm' krijgen nu ook Haagse steun. De Tweede Kamer heeft ingestemd met een voorstel van SP-Kamerlid Ronald van Raak om de topsalarissen bij lokale overheden in te perken. In het aangenomen voorstel wordt het kabinet verzocht om in contact te treden met gemeenten over de invoering van een 'wethoudersnorm.'

Van Raak: "Een wethoudersnorm wil zeggen dat geen enkele medewerker in een gemeente, gemeentelijke instelling of gemeentelijk bedrijf een hoger salaris krijgt dan de wethouder. Dat is een goede regel, omdat de wethouder lokaal altijd de grootste verantwoordelijkheid draagt. Het past dan niet dat werknemers een veel hoger salaris hebben."

U bent hier