h

Huur te duur?

Op 1 juli vond de jaarlijkse huurverhoging plaats. Door maatregelen van het rijk is die stijging 4% tot 6,5%. Dat betekent dat de huur voor een aantal huurders sneller stijgt dan het inkomen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat verhuurders vaak de maximale huurstijging toepassen en bij bewonerswisseling zelfs meer dan dat. In veel gevallen wordt deze huurstijging niet of slechts voor een deel opgevangen door de huurtoeslag.

Ook door de extra belasting die de regering vraagt aan verhuurders stijgen huren steeds harder. Deze zogenaamde verhuurdersheffing leidt er bovendien toe dat woningen niet of erg slecht worden onderhouden en renovatieplannen worden uitgesteld. Mensen worden hierdoor bijvoorbeeld geconfronteerd met onnodig hoge energierekeningen.

De SP maakt zich hier grote zorgen over en wil graag weten wat het voor gevolgen heeft voor u als huurder. Kunt u de huur nog betalen? Heeft u nog genoeg geld voor uw schoolgaande kinderen? Wordt u geconfronteerd met achterstallig onderhoud? De SP hoort graag van u!

jaar
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier