h

Scholing 9 april: Socialisme en de Corona-aanpak

Hoe staan we als socialisten in deze crisis? Moet je vooral luisteren naar epidemiologen en andere wetenschappers? Of doet onze maatschappijvisie er ook toe om alternatieven te zoeken voor het nu lopend coronabeleid? En wat leert de coronacrisis over hoe het zeker ook in de toekomst anders moet? 

In de scholing kijken we kritisch naar linkse Zero Covid-campagnes in Nederland en het buitenland. Deze campagnes willen een beleid dat het virus quasi volledig indamt, zodat nieuwe uitbraken snel onder controle gebracht kunnen worden via testen en traceren. Dit is een alternatief voor het lopend halfslachtig beleid in Nederland dat er vooral op stuurt de zorg niet over te belasten, en het nieuwe mantra dat nu overal opduikt dat ‘we moeten leren leven met het virus’. Is het zinvol als socialisten in dergelijke debatten een keuze te maken?   

Om het ijs te breken hebben we Reijer Hendrikse gevraagd. Hij opent de discussie. We hebben hem gevraagd als ‘ijsbreker’ naar aanleiding van zijn ‘opinie’ op One World ‘Waar blijft de linkse kritiek op Ruttes rechtse coronabeleid?’ Die opinie kan je hier nalezen 

  • De scholing vindt plaats op vrijdag 9 april, gaat via ZOOM en loopt van 19u30 tot 21u30.

Wil je aanwezig zijn? Meld je dan hieronder aan!

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier