h

1 April grap SP Utrecht: Gemeente heet Utrechters welkom in Corio City!

1 april 2005

1 April grap SP Utrecht: Gemeente heet Utrechters welkom in Corio City!

In de morgen van 1 April 2005 heeft SP Utrecht een aantal welkomstborden aan de stadsgrenzen van Utrecht veranderd in: welkom in Corio-city! Doel van deze ludieke actie was om te protesteren tegen de uitverkoop van de stad aan handige projectontwikkelaars en beleggers.

Het College van B&W in Utrecht heeft een langjarige traditie met het uitrollen van de rode loper voor kapitaalkrachtige instellingen zoals Corio. De vastgoedbelegger bezit het merendeel van de grote winkelcentra in Utrecht. Dankzij de in december 2004 met de gemeente afgesloten overeenkomst heeft zij het nieuwe winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum in de schoot geworpen gekregen. Daarnaast mag Corio een gigantische hoeveelheid extra winkels en vermaakvoorzieningen aansluitend bij Hoog Catharijne gaan bouwen en hebben ze geregeld dat reizigers van en naar het Centraal Station met ijzeren hand langs hun winkels worden gedreven.

De SP Utrecht vindt dat het college door deze maatregelen het algemene belang verkwanselt en ondergeschikt maakt aan het privé belang van een aantal commerciële ondernemingen. Middels deze actie wil de SP de bewoners van Utrecht confronteren met het beleid van het College en protest aantekenen tegen haar plannen voor de toekomst.

De overeenkomst met Corio geeft aan welke kant het huidige College met Utrecht op wil. Alle Utrechters moeten zich dit goed realiseren. Maart 2006 wordt er weer gestemd en de uitslag van die verkiezingen gaat het beeld van Utrecht de komende vier jaar bepalen. Blijft Utrecht van de Utrechters, of heten we over vier jaar echt iedereen welkom in Corio-City?

 

Meer foto's...

Lees het artikel in het UN

 

U bent hier