h

Donderdag 26 mei discussieavond Europese Grondwet: "Europa: van zachte naar harde macht?"

24 mei 2005

Donderdag 26 mei discussieavond Europese Grondwet: "Europa: van zachte naar harde macht?"

Op donderdag 26 mei organiseert het IKV samen met Kerk en Vrede het Europa-debat "Europa: van zachte naar harde macht?" De vraag die tijdens het debat centraal zal staan is of de grondwet het ideaal bevordert van een sterk Europa inzake vrede en veiligheid.

Aan de discussie doen mee Farah Karimi, lid van de Tweede Kamer namens GroenLinks, Erik Meijer, geeft leiding aan de SP-delegatie in het Europees Parlement en Bert Koenders, lid van de Tweede Kamer namens de PvdA. Tijdens de bijeenkomst zullen statements van vredesactivisten uit conflictgebieden worden ingebracht ter discussie: Hasan Nuhanovic (overlevende Srebrenica), Filip Pavlovic (vredesactivist Servië) en Walid Salem (vredesactivist Palestina).

De discussie begint om 20.00 uur en vindt plaats in het Louis Hartlooper Complex (café) in Utrecht. Deelname aan de discussie is kosteloos. Je kunt je aanmelden bij het IKV, Mariëla Camacho via mcamacho@ikv.nl, of 070 350 71 00.

Voor meer info zie: www.ikv.nl

U bent hier