h

Wie wil winnen, stemt nee!

30 mei 2005

Wie wil winnen, stemt nee!

Hoewel de campagnes over de EU-grondwet en de koopzondagen al ver gevorderd zijn, heeft SP afdeling Utrecht toch nog een geheel leeg verkiezingsbord gevonden, langs de Hof ter Weydelaan, tussen Utrecht en Vleuten. Afdelingsvoorzitter Freek Bersch ging eropaf om er de mededeling “Wie wil winnen stemt nee” op te spuiten.

Verkiezingsbord bij Utrecht Terwijde

De kans dat een meerderheid ‘ja’ zegt tegen de EU-grondwet is minimaal, maar ook betekent een ‘nee’ winst voor de democratie, voor een progressief Europa; omdat zaken die hiervoor een bedreiging vormen dan worden tegengehouden.

Een ‘nee’ tegen uitbreiding van de koopzondagen is winst voor de kleine zelfstandige die haar winkel draaiende wil houden, uit liefde voor het vak; winst voor de bewoners van de binnenstad die ook behoefte hebben aan rust; winst voor het winkelpersoneel dat graag een vaste vrije dag heeft; en winst voor onze lucht die al genoeg uitlaatgassen te verduren heeft.

Wie bij de winnaars wil horen, stemt dus twee keer nee. Want als ‘ja’ wint, is dat zowiezo verlies.

U bent hier