h

Nee-stemmers winnen referenda

2 juni 2005

Nee-stemmers winnen referenda

De SP behoorde gisteren tot twee Nee-kampen; tegen de EU-grondwet, en tegen uitbreiding van het aantal koopzondagen. Voor de SP afdeling Utrecht waren er gisteren dan ook twee redenen voor een feestje. Maar het was een teleurstelling toen bleek dat 51 procent van de Utrechtse kiezers vóór de EU-grondwet heeft gestemd. Utrecht is daarmee de enige grote stad met een meerderheid van voorstanders. Afdelingsvoorzitter Freek Bersch: “Hieruit blijkt weer eens dat Utrecht een stad met een eigen wil is. Helaas was het dit keer niet in meerderheid onze wil.”

Maar al met al heeft de SP bijgedragen aan twee keer een geweldig resultaat, en dat geeft een goed gevoel. Tientallen leden hebben de afgelopen maand meegedaan aan de twee campagnes. Ze hebben ruim 50.000 flyers verspreid, elke zaterdag de winkelende Utrechters aangesproken, posters geplakt, aan debatten meegedaan, en op de laatste dag nog stokbrood met brie uitgedeeld om de Franse overwinning te vieren.

Wat betreft het EU-referendum moet er nu een verdere stap gezet worden in de discussie die de afgelopen maand gevoerd is. Hiertoe zal ook de SP afdeling Utrecht initiatief nemen.

U bent hier