h

Ook woningbouw Albert van Dalsumlaan van de baan

20 september 2005

Ook woningbouw Albert van Dalsumlaan van de baan

Aftelrijmpje Geen Groen voor Poen bijna klaar

Nadat vorige week al duidelijkheid kwam over de groenstrook aan het Amsterdam Rijnkanaal, werd vandaag in de commissie Stedelijke Ontwikkeling een streep gehaald door de plannen van de gemeente tot woningbouw aan de Albert van Dalsumlaan. En zo kwam ook het voorlaatste aflevering van de soap 'Geen Groen voor Poen' tot een gelukkig einde.

Tal van insprekers hadden zich gemeld om hun weerzin te betuigen tegen de gemeentelijke plannen om de groene buffer tussen Rijnsweerd en de snelwegen aan te tasten. Dit naast een email- en brievenstroom die de hele week binnenkwam bij de raad. Een van de insprekers wees de coalitiepartijen fijntjes op de passages over behoud van groen in hun verkiezingsprogramma's. Ook de tekortkomingen in het gedane onderzoek werden door de bewoners van de Albert van Dalsumlaan door de mangel gehaald.
SP-woordvoerder Tim Schipper gebruikte de argumenten van het college zelf om onze afwijzing van de plannen kracht bij te zetten. "Geringe opbrengsten, het kleine aantal woningen en het gebrek aan draagkracht in de buurt werden aangevoerd als redenen om de bouw aan het Amsterdam-Rijnkanaal af te blazen. Dezelfde dingen gelden voor de Albert van Dalsumlaan. Die golden trouwens vorig jaar ook al. Verdienend Vermogen was niets, is niets en wordt niets. Laten we er nu een eind aan maken, ook voor de rest van het plan, anders doen we alles straks nog een keer over als Overvecht Noord aan de orde is." De SP is van mening dat de gevolgde procedure zeer onverstandig is. Zaken als parkeerproblemen, luchtkwaliteit en draagkracht moet je van te voren onderzoeken, voordat je een zinloos onderzoek start naar mogelijke varianten. Nu zijn we een jaar verder en een zak geld armer.
Wethouder Janssen was het met Schipper eens. De commissie wist al deze dingen vorig jaar ook al. Waarom toen toch doorgezet, vroeg hij zich terecht af. Leefbaar Utrecht was toen al duizelig van het draaien. De PvdA bleef als enige partij achter haar standpunt - vóór woningbouw - staan. Dat leverde woordvoerder Sini een compliment op. "De SP is verheugd dat de PvdA nu eens een heldere keuze maakt", stelde Schipper. Hij wenste de heer Sini nog veel prettige wandelingen in het groen toe.

U bent hier