h

Demonstratie tegen Franse uitbuiting Burmese bevolking!

6 oktober 2005

Demonstratie tegen Franse uitbuiting Burmese bevolking!

onzichtbaren Om meer actie te voeren tegen de mensonterende situatie in Burma en om er bij de overheid op aan te dringen in te grijpen organiseerd Burma Centrum Nederland op vrijdag 14 oktober een grote Burma demonstratie.

Niet iedereen is er zich van bewust wat er zich in het zuid Oost Aziatische Burma afspeelt. Het land kent de meeste dwangarbeid en kinderslaven van de wereld, de helft van de overheidsuitgaven gaan naar defensie, de mensenrechten worden op grote schaal geschonden, het democratisch gekozen parlement wordt niet erkend en de inflatie ligt rond de 60 %.

 
Burma bezit veel natuurlijke grondstoffen waaronder aardgas.
TOTAL, een Franse oliemagnaat, exploiteert momenteel gasleidingen in Burma. Niet alleen krijgt het (foute) regime hierdoor meer financiële middelen, daarnaast wordt de bevolking gedwongen tewerk gesteld om de pijpleidingen aan te leggen en moeten mensen gedwongen verhuizen. Recentelijk is in Burma de grootste gasbel van heel Azië ontdekt. Daewoo, een Koreaans bedrijf wil dit exploiteren voor de de verkoop in India.

Het Burma Centrum Nederland (BCN) trekt zich het lot van de Burmese bevolking erg aan en voert actie tegen het regime en ondernemingen die hiermee samenwerken. Naast acties bij TOTAL tankstations, lobby?s en onderzoek hebben ze een fototentoonstelling georganiseerd die rondreist door Nederland en in juli te zien was in de Dom in Utrecht.

Om nog meer actie te voeren en er in de media en bij de overheid op aan te dringen in te grijpen in deze mensonterende situatie organiseerd BCN op vrijdag 14 oktober een grote demonstratie.

De demonstratie, begeleid door een drumband, zal om 10.30 in Den Haag voor de deuren van de Franse ambassade op het Smidsplein beginnen en eindigen bij de Zuid-Koreaanse ambassade op de verlengde Tolweg.

De gehele demonstratie, waarbij ook een petitie zal worden aangeboden en een spectaculaire boortoren zal worden opgericht, duurt ongeveer drie kwartier.

Iedereen is welkom, dus heb je op vrijdag 14 oktober nog tijd om Den Haag op stelten te zetten en te protesteren tegen Franse en Zuid-Koreaanse betrokkenheid bij de Burmese mensenrechtenschendingen, kom dan ook!

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Karel de Lange van Burma Centrum Nederland (BCN) op 06-4022 6202.

U bent hier