h

Second opinion stationsgebied: Corio en NS Vastgoed sloten gouden deal

9 november 2005

Second opinion stationsgebied: Corio en NS Vastgoed sloten gouden deal

De second opinion die bureau Simmons & Simmons heeft uitgevoerd naar de ontwikkelingscontracten voor het stationsgebied concludeert dat Corio en NS Vastgoed er glansrijk uitspringen in de contracten die ze met Leefbaar Utrecht wethouder Lenting hebben uitonderhandeld. Corio krijgt onder meer het recht om het nieuwe winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum te bouwen, ook als de plannen in het stationsgebied wegens problemen met de luchtkwaliteit geheel of gedeeltelijk sneuvelen.

Commentaar SP-fractievoorzitter Paulus Jansen: het adviesbureau concludeert wat wij al jaren zeggen: de gemeente levert zich met deze aanpak uit aan de commerciële partijen in het gebied. De consumenten in de regio betalen straks de prijs.

U bent hier