h

Wie komt naar de weggeefwinkel?

12 november 2005

Wie komt naar de weggeefwinkel?

koopnietsROOD Utrecht, jongeren in de SP, organiseert zaterdag 26 november voor het derde opeenvolgende jaar een weggeefwinkel tijdens de internationale ?Buy Nothing-Day?.
ROOD wil zich hiermee verzetten tegen het egoïstische en consumentistische mens- en maatschappijbeeld dat de samenleving zichzelf, beïnvloed door de neoliberale politiek en wetenschap, opdringt. Niet aan alles hangt een prijskaartje! Waarom zou je een ander iets niet gunnen als hij er veel plezier van heeft, terwijl het bij jou op de zolder ligt weg te rotten? Hebben mensen die te arm zijn om leuke dingen te kopen geen recht op een leuk leven? Moet je altijd veel geld uitgeven om een leuk leven te hebben?

Hierbij doet ROOD Utrecht een oproep aan iedereen om na te denken over spullen die hij/zij niet zal missen, maar wel nog in bezit heeft. Wij verzamelen deze spullen en zullen ze 26 november tussen 11.00u en 15.00u bij de SP-kraam tegenover de Hema gratis en voor niets uitdelen aan wie ook maar geïnteresseerd is. Tevens zamelen we geld in voor een geschenk dat wij diezelfde dag aan een daklozenorganisatie willen aanbieden, waardoor de situatie van de daklozen in Utrecht blijvend verbeterd wordt. Hiervoor zal ook het opgehaalde geld van voorgaande jaren gebruikt worden!

Heb jij nog spullen liggen waarvan je denkt: 'mwah, daar doe ik waarschijnlijk niks meer mee', maar die voor anderen wel nog interessant kunnen zijn?
Neem contact op Jamila Yahyaoui van ROOD Utrecht via j1001night@hotmail.comof bel haar op
06-20762480 of

De spullen worden per auto opgehaald!

U bent hier