h

Linkse stemmers beleggen beter!

6 december 2005

Linkse stemmers beleggen beter!

uit SP!TS
zak geldStemmers op de SP zijn de succesvolste beleggers. Goede tweede zijn de mensen die op de PvdA stemmen. De SP-stemmers behaalden over de afgelopen acht jaar een gemiddeld jaarrendement van 2,5%. PvdA'ers waren goed voor een rendement van 2,3%. Dit blijkt uit het Beleggers Onderzoek 2005 van SNS Fundcoach onder 3495 personen. De slechtste beleggers zijn mensen die stemmen op ChristenUnie en SGP.

'Eindelijk bewijs', zegt algemeen bestuurslid Jasper van der Wurff van het Algemeen Bestuur van de afdeling Utrecht. Een van de oude vooroordelen die je altijd hoort van de SP is dat "ze alleen maar geld willen uitgeven" en "gaten slaan in de begroting". 'Dat is onzin, en al toont dit onderzoek natuurlijk het tegendeel niet aan, het is wel een welkom steuntje in de rug. Blijkbaar hebben we toch ook verstand van financiën!'

U bent hier