h

Utrecht gaat op kamers bij Corio

15 december 2005

Utrecht gaat op kamers bij Corio

Dat Leefbaar Utrecht wethouder Walther Lenting een liefhebber is van Publiek Private Samenwerking was al langer bekend. Maar volgens het UN-AD wordt de samenwerking nu wel heel intens. Dat is ook wel nodig gezien de contractuele afspraak in de Bilaterale ontwikkelings- en projectovereenkomst met Corio voor het stationsgebied, waarin de gemeente belooft zich -binnen de wettelijke vereisten- zoveel mogelijk in te spannen om alle benodigde bouwvergunningen, vrijstellingen art.19 WRO sloopvergunningen, milieuvergunningen, aanlegvergunningen, onttrekkingen op grond van de wegenwet, besluiten op grond van de wet geluidshinder en de grondwaterwet, snel en soepel af te handelen.
Je zou er, als je zelf bezig bent met een bouwaanvraag voor een dakkapel, bijna jaloers op worden!

Bron: UN-AD, 15 december 2005.

De ambtenaren van de projectorganisatie Stationsgebied nemen hun intrek in kantoorgebouw Singelborch in Hoog Catharijne en komen dan direct naast het projectbureau van vastgoedbelegger Corio te zitten. Zo kunnen medewerkers snel contact met elkaar houden over de vernieuwing van het winkelcentrum en de omgeving.

Het kantoor van de gemeentelijke projectorganisatie zat al eerder in Hoog Catharijne, tot de komst van de MediaMarkt. Vervolgens werd een verdieping gehuurd in de Sint Jacobsstraat, op loopafstand van zakelijke partner Corio die in Utrecht haar Europese hoofdkwartier heeft.

Utrecht verplaatst in januari ook het informatiecentrum over de vernieuwing van het Stationsgebied naar Hoog Catharijne. Dit was de afgelopen jaren gevestigd in Muziekcentrum Vredenburg, maar moet daar weg vanwege de verbouwingsplannen.

Het informatiecentrum krijgt een nieuwe ingang op het winkelniveau van Hoog Catharijne, tussen de Mediamarkt en de Rabobank. Die deur wordt ook de toegang voor de kantoren van Corio en gemeente.

U bent hier