h

Betere oplossingen dan een HOV-busbaan "om de Zuid"

24 februari 2006

Betere oplossingen dan een HOV-busbaan "om de Zuid"

SP Utrecht vindt dat de HOV-busbaan "om de Zuid" vanaf Utrecht Centraal via Lunetten naar de Uithof afgeblazen moet worden. Dit geld kan beter ingezet worden voor een duurzame, geïntegreerde oplossing met Randstadspoor, waarbij het laatste gedeelte tussen Maarschalkerweerd en Uithof kan worden uitgevoerd als metro of sneltram.

De bewoners van de Pelikaanstraat zijn ook bijzonder ongelukkig met de plannen van het college. Door hun smalle straat zouden de bussen komen te rijden, een heel slecht idee. Bovendien zou de prachtige nabijgelegen begraafplaats moeten wijken. Ook vreest men terecht voor de luchtkwaliteit vanwege de uitstoot van de vieze dieselbussen. Het SP-alternatief van gecombineerd gebruik maken van de trein met trams/metro is een schone en betaalbare oplossing.

Er zijn dus meer dan genoeg redenen om dit domme plan van een busbaan "om de Zuid" onmiddellijk naar de prullenbak te verwijzen! Zie voor meer plannen die de prullenbak in kunnen ons overzicht van Kostbare Vergissingen van het college.

U bent hier